Nyheder

DM-Finaler

DM-Finaletid i Basketligaen

DM-Finalisterne i Basketligaen er blevet fundet og mandag den 24. april tages der hul på finaleserien mellem det mest vindende hold i historien Bakken Bears og de dobbeltforsvarende mestre fra Horsens IC. 

Efter et spændende slutspil i Basketligaen har Bakken Bears og Horsens IC kæmpet sig vej til DM-Finalerne. Her skal de møde hinanden for 3. år i træk, det er samtidig 15. gang i træk at Bakken Bears har spillet sig i DM-Finalerne. De seneste to år har de dog måtte nøjes med DM-sølv, så holdet må forventes at være sultne efter at vinde guldet i 3. forsøg mod Horsens IC. Mathias Bach som er en af trænerne for Bakken Bears, mener dog at bjørnenes tænding og sult kommer helt automatisk:

”Vores spillere vil altid gerne vinde alle kampe. Tændingen kommer helt af sig selv, når vi skal spille finaler med masser af medlevende tilskuere fra begge hold. Så vi regner med at se to hold der begge vil gøre alt for at vinde et DM. ”


Dm-Finaler Basketligaen

I grundspillet så det længe ud til at Horsens IC skulle ende med 1. pladsen og dermed hjemmebanefordelen i slutspillet. Det ændrede sig dog i slutningen af sæsonen, hvor Bakken Bears fandt topformen frem efter et hårdt presset program, grundet Champions League deltagelse, og vandt deres sidste 6 kampe i streg. Derned vandt Bakken Bears grundspillet og hjemmebanefordelen. Det seneste nederlag kom dog mod netop Horsens IC, men nederlaget blev hurtig glemt, da man på hjemmebanen i Århus ydmygede de forsvarende mestre med en storsejr på 80-53. Den sejr blev startskuddet til den nuværende sejrstime på 12 sejre i træk inkl. slutspil.  

”Vi har forsøgt at bruge de seneste kampe i slutspillet på at blive endnu skarpere og forbedre os som hold. Det har fungeret godt på resultatsiden. Og så har vi brugt pauserne mellem serierne på at have nogle gode træninger hvor der er blevet gået til den, så vi glæder os til at komme i gang med finalerne. ” – udtaler Mathias Bach om Bakken Bears mange sejre i træk.

Horsens IC startede sæsonen ud med at vinde 14 kampe i træk, derudover kvalificerede holdet sig også til Pokalfinalen for tredje år i træk, hvor det endte med et nederlag til Team FOG Næstved. De dobbeltforsvarende mestre blev i slutningen af sæsonen, ramt af en skade til den vigtige guard Myles Mack og indkasserede 3 af holdets 5 nederlag i grundspillet i holdets sidste 10 kampe. Et af disse nederlag var den tidligere nævnte ydmygelse mod ærkerivalerne fra Bakken Bears.

Horsens IC har dog stadig vundet 4 ud af 5 kampe mod rivalerne fra Århus i denne sæson og det er noget der giver selvtillid i truppen, selvom man stadig har en meget ydmyg indstilling til finaleserien:

”Hvis vi havde tabt alle fem kampe, havde det nok været en svære opgave rent mentalt. På den anden side har vi jo kun tabt én kamp til dem, og det må virkelig ikke stige os til hovedet at vi har vundet 4 ud af 5. Vi skal være ydmyge og bare spille en kamp af gangen, så skal det hele nok ordne sig i sidste ende. ” Udtaler Iffe Lundberg fra Horsens IC.

I slutspillet har Bakken Bears fortsat deres sejrstime og har vundet alle deres kampe. Horsens IC har tabt en enkelt kamp til sæsonens store overraskelse, SISU. I semifinaleserien mod SISU blev de forsvarende mestre presset hårdt i alle kampe som blev tætte og intense opgør. Horsens formåede dog at vinde de sidste 3 kampe i serien. Det har betydet at Bakken Bears har fået en lidt længere pause end Horsens op til finalerne. Det kan dog vise sig at være en fordel for Horsens, hvis man spørger en af de helt store profiler i klubben, Iffe Lundberg:

”Hvis det gavner nogen som helst noget, så er det i vores favør. Det kan jeg kun sige ud fra erfaring og som det bedste eksempel kan jeg bruge vores nederlag i kamp 1 mod SISU. De havde lige spillet en altafgørende kamp 5 mod Hørsholm, hvor vi havde en lille pause efter at vi vandt i tre kampe mod Randers. ”

Han følger dog hurtigt op:

”Men jeg tror ikke restitution er en faktor for kamp 1. Det hold der kommer ud med mest intensitet og energi de første 5-7 minutter, tror jeg har en bedre chance for at vinde. Vi skal så bare sørge for, at det bliver os. ”

Bakken Bears - Horsens IC (DM-Finaler)

Hovedfokus i finalerne

DM-Finalerne i Basketligaen starter kl. 18.15 mandag den 24. april og kan følges på TV 2 SPORT. De to mandskaber er begge klar til at levere det bedste spil og kæmpe for DM-guldet.

”Så længe vi fokusere mere på vores eget spil end på Bakkens, så skal det hele nok gå. De spiller meget hurtigt og dækker aggressivt op, så vi skal forsøge at matche deres intensitet. Vi har spillet mod hinanden fem gange, så begge hold kender hinanden godt. Det kommer ned til hvilket hold der vil det mest og bedst kan fastholde et konstant højt niveau. ” – Iffe Lundberg, Horsens IC

Finaler har det med at blive intense og tætte, derfor er de også sjove at være en del af for spillere og fans. Vores fokus bliver på at arbejde hårdt og at holde fokus på de opgaver der er lige foran os. ” – Mathias Bach, Bakken Bears

Programmet for DM-Finalerne i Basketligaen er følgende:

Kamp 1: mandag 24. april kl. 18:15 i Vejlby Risskov Hallen

Kamp 2: torsdag 27. april kl. 18:15 i Forum Horsens

Kamp 3: mandag 1. maj kl. 18:15 i Vejlby Risskov Hallen

Kamp 4: onsdag 3. maj kl. 18:15 i Forum Horsens

Kamp 5: mandag 8. maj kl. 18:30 i Vejlby Risskov Hallen

Kamp 6: torsdag 11. maj kl. 18:30 i Forum Horsens

Kamp 7: mandag 15. maj kl. 19:00 i Vejlby Risskov Hallen

Alle kampene kan som nævnt ses direkte på TV 2 SPORT.

Der kan købes billetter til kampene på Basketligaens hjemmeside: http://www.basketligaen.dk/da/top/billetter-1/