Nyheder

De unge fik chancen - og greb den!

I de seneste 10 år har vi vel aldrig haft en kamp mellem de to førende danske hold i Basketligaen som den vi her søndag eftermiddag skal være vidne til.

En kamp uden kortsigtet sportslig betydning – en kamp med flere førende profiler ude med skader – og en kamp med kun to spillere (Søren Ege og Jacob Meller) på over to meter.

På alle måder ligner dette en anderledes kamp – en kamp med fokus på de unge (for begge mandskaber).

Første periode startede med tydeligt at vise Svendborgs udfordring denne søndag – nemlig hvem der skal tage ansvaret, og hvem der skal føre bolden frem – og for så vidt også hvem der skal afslutte.

Scoringerne lod vente på sig med det resultat,  at det efter 10 minutter stod beskedne 13-16 med erfarne Søren Ege som hjemmeholdets bedste.

Men så skete der noget. I anden periode stemplede flere af de unge spillere ind for hjemmeholdet – Aladin Barakeh, Jakob Ravn og ikke mindst Jakob Meller – godt hjulpet af Chr. Lindberg med et virkelig flot dunk på en smuk aflevering fra Andreas Jakobsen (hvem ellers). Og efter stillingen 24-24 viste Bakken Bears resten af kampen langt større bredde på bænken med flere kvaliteter i det offensive. Ved pause var stillingen pludselig forvandlet til 45-32.

Svendborgs vanskeligheder med en manglende go-to-player blev mere og mere tydelig – og de få minutter, hvor Kenny Parker var på banen lignede han en, der stort set kunne gøre, som det passede ham. Efter pausen blev der forsøgt fra distancen med stor succes fra flere spillere – Thomas Lærke, Sebastian Aaris, Aladin, Andreas, Lindberg, Meller …og ved stillingen 60-39 havde alle Bakkens spillere scoret. I denne periode var der ganske enkelt klasseforskel på de to hold.

Det ændrede sig ikke meget de første fem minutter af fjerde periode. Og de unge, der på dagen fik chancen og tilliden fra coach Ville Tuominen, viste sig absolut klar til opgaven og ansvaret. Ikke mindst Jakob Meller stemplede ind i truppen med en flot præstation – hans absolut bedste som Bakken Bears-spiller.

De sidste fem minutter var det tydeligt, at de unge lidt glemte forsvaret i deres iver efter at vise kvaliteter i angrebet. Og det var klart for de fleste, at coach Ville ikke var helt tilfreds. Det skal dog nævnes, at Aladin med sin scoring til 100 bragte forventningerne hos medspillerne op i omklædningsrummet efter kampen.

Bakken Bears slutter sidste kamp i grundserien af med en sikker sejr på 106-78 (13-16, 32-16, 37-25, 24-21).

For gæsterne var de mest scorende nye navne  - Jonas Schaarup med 13, Adam Haddad med 12 og Niels Degn-Andersen med 10.

Hos Bakken Bears skal vi måske snart til at vænne os til en topscorerliste med følgende navne  – nemlig Jakob Meller med 23 (+ 11 reebounds), Søren Ege med 19, Chr. Lindberg med 16 og Aladin Barakeh med 14.

Bakken Bears havde ikke mindre end 52 reebounds og Svendborg som forudset noget mindre – nemlig 24.

Nu starter så slutspillet, hvor det ligger fast, at Bakken Bears skal ud i en serie (bedst af fem) mod Aalborg. Første kamp er allerede på torsdag den 20. marts kl. 19.15 i Vejlby Risskov Hallen