Nyheder

Danske dunk på TV 2s nye sportskanal

Fra 1. januar 2015 overtager TV 2 rettighederne til Basketligaen fra dk4. Det betyder masser af basketball på TV 2 s nye sportskanal - og på TV 2s øvrige platforme. Dansk basketball føjer sig hermed til den buket af spændende sportsgrene fra attraktive ligaer, man kan opleve på den nye sportskanal.

Slam, turnover, airball og alley-oop dunk. Snart vil der være masser af den slags på TV 2s nye sportskanal. For udover NBA-basket fra USA har TV 2 også sikret sig rettighederne til dansk basketball, og det glæder TV 2s sportschef Frederik Lauesen over. TV 2 har fokus på de danske rettigheder til den nye kanal, og i denne sammenhæng passer Basketligaen perfekt:

- Vi er enormt glade for aftalen med dansk basket, der er i rivende udvikling. Vi er en dansk sportskanal, og danske rettigheder er selvfølgelig essentielle for os. Dansk basket flugter fantastisk med vores store satsning på NBA. Det er yderligere et godt argument i forhold til dækningen af basket både på den nye sportskanal, men også på TV 2s øvrige platforme - ikke mindst de digitale, siger TV 2s sportschef Frederik Lauesen.

Hårdt, ærligt og strategisk arbejde

I Danmark er der mange dedikerede basketball fans, der både dyrker NBA og den danske liga, og den nye aftale betyder, at TV 2s kommende sportskanal vil være noget nær obligatorisk for dem - ligesom den vil for håndboldfans, ishockeyfans, cykelfans og mange andre.

- Aftalen om dansk basket er en stor mulighed for at komme bedre i kontakt med det danske community omkring basketball. Der er vækst i tilskuertallene i de danske haller, og de danske klubber bliver bedre og bedre til at give publikum et show. Med en del dansk basketball på TV 2s platforme er det mit håb, at vi kan få interessen både fanmæssigt og kommercielt til at stige yderlige ved hårdt, ærligt og strategisk samarbejde med forbundet og klubberne, siger Frederik Lauesen og fortsætter:

- Jeg oplever Danmarks Basketball Forbund som et utroligt innovativt forbund, der udover arbejdet med eliten også tænker på bredden. Ikke mindst i forhold til street basket, som også rummer en hel række sociale tiltag, som jeg glæder mig til, at TV 2 også går ind i, siger Frederik Lauesen.

Øge kendskabet og skabe vækst

Selvom Danmarks Basketball Forbund har sat rigtig stor pris med samarbejdet med dk4, er de meget begejstrede for skiftet til TV 2, og den dækning deres sport vil få her i fremtiden. Samtidig vil det ikke umiddelbart betyde en stor omvæltning for de mange danske basket-fans, for TV 2 har nemlig hyret den populære kommentatorduo Thomas Bilde og Peter Wang, der gennem en årrække har stået i spidsen for basket-dækningen på dk4.

- Danmarks Basketball Forbund og Basketligaen er meget glade for den nye aftale med TV 2, som vi ser som en stor anerkendelse af den udvikling, sporten har været igennem de seneste år. Nu er dansk basketball sikret yderligere tre sæsoner med bred livedækning af både nationale og internationale kampe, hvilket har enorm betydning for vores fortsatte udvikling, siger Rasmus Winkel, direktør for Danmarks Basketball Forbund. Han fortsætter:

- Vi vil i den sammenhæng gerne takke dk4. for et fantastisk samarbejde i de seneste syv år. Basket-transmissionerne er blevet kendt for meget høj kvalitet og god underholdning, og vi er glade for, at vi kan mærke den samme lyst til at skabe kvalitetsoplevelser hos TV 2. Vi håber, at vi kan få øget kendskabet til sporten hos en endnu større del af den danske befolkning og dermed skabe vækst hos vores klubber, siger Rasmus Winkel.

Masser af sportstilbud på TV 2s nye kanal

Aftalen om rettighederne til Basketligaen skal ses i sammenhæng med TV 2s fortsatte arbejde for at styrke sportstilbuddene på den kommende sportskanal. Her er fokus på danske rettigheder og på store events.

Blandt de mange andre rettigheder, TV 2 har sikret sig til kanalen, er de to danske håndboldligaer, som fremover igen udelukkende vil blive vist på TV 2 og på TV 2s kommende sportskanal. Desuden vil man kunne opleve verdens bedste basketball-liga NBA, ishockey og DTC-motorsport samt allerede indkøbte rettigheder som eksempelvis slutrunder i håndbold og fodbold, OL og cykling.

Kanalen har også erhvervet sig rettigheder til den danskerprægede hollandske æresdivision i fodbold, de største internationale badmintonturneringer inklusive VM, All England og Super Series og til EM- eller VM-slutrunder i ishockey, svømning, kano og kajak, langrend, alpint, skiskydning, freestyle og snowboard.