Nyheder

Cimbrias krigere jagter revanche mod Horsens IC

Mens Team FOG Næstved sensationelt har bragt sig foran 2-0 mod storfavoritterne fra Bakken Bears i den ene semifinaleserie, retter vi mandag aften fokus mod den anden, hvor Randers Cimbria møder grundspillets vindere fra Horsens IC.

De to hold er i denne uge i kamp både mandag og torsdag, og begge opgør vises direkte på TV 2 Sport.

De gule kom bedst fra land i serien, da sidste uges opgør endte med en snæver sejr på 102-97 til HIC, efter en kamp, hvor Cimbria-spillerne kæmpede sig flot tilbage i anden halvleg. De nåede dog aldrig helt op, og dermed kunne horsensianerne sætte den første sejr i banken.

Mandag aften skal de forsøge at finde vej til sejr nummer 2 i Arena Randers. For Horsens-mandskabet bliver det imidlertid uden den danske landsholdsspiller Frederik Rungby, der kom til skade i kamp 1.

Der var flere flotte præstationer i det første opgør. For Randers Cimbria var den vævre guard Devon Thomas flyvende og scorede 30 point suppleret af 11 rebounds.

Til gengæld var der for langt mellem, at profiler som Chris Nielsen, Charlie Burgess, Deuce Bello og Kyndall Hill fik nettet til at blafre i Forum Horsens.

De skød alle fire mellem 22 og 33% fra gulvet i det opgør. Får de skudprocenterne op, kan der til gengæld vente en lang aften for HIC i det kronjyske.

I netop HIC-lejren var den danske profil Kevin Larsen som så mange gange før den helt store hjemmebanehelt. Han noterede sig for en double-double med 22 point og 10 rebounds.

Også shooting-guard Lawrence Alexander var i fint spillehumør. Han blev Horsens-topscorer med 24 point, mens han tilmed leverede 7 assists.

Det er dog Kevin Larsen, kronjyderne primært skal forsøge at finde et modsvar på. I klubbernes fire indbyrdes opgør i sæsonen snitter landsholdsspilleren 23 point og 8,5 rebounds. Kan Cimbria løse den kode, er de et stort skridt tættere på en udligning i serien.

Alt i alt er er lagt op til en drabelig dyst i Arena Randers mellem to top-tændte mandskaber.

Husk, at du kan følge med på TV 2 Sport, hvor der er optakt fra klokken 18.00. Kampstart er 18.15