Nyheder

BL-dommerne forbereder sig til playoffs

For at løfte dommernes niveau i Basketligaen mødtes basketligadommerne Søndag den 03.03 i Solrød Strand i 5 timer(tak til Solrød Comets for lån af lokaler).

På playoff-clinic blev der fastlagt linje og kriterier for slutspillet vha. videoklip og debat om specifikke situationer.

Dommerner fik feedback fra Basketligaens klubber gennem basketligaens dommeradministrator Claus Fogde, der var også et indlæg af en tidligere toptræner omkring pick n roll og betydningen af dette for spillet hvad er forsvarer og angribers muligheder.

Derudover bød dagen på en gennemgang af de netop udarbejdede "Guidelines for 3-Person-Officiating i Danmark"(3PO), som er udarbejdet af DBBF´s DU og dets FIBA-instruktører til at hæve niveauet før, under og efter basketball kampe med 3 dommere.

Starten af årets playoffs gør op med 2-dommersystemet i Basketligaen, fremover vil alle kampe blive afviklet med 3 dommere. Det er Basketligaens og DBBF´s Dommerudvalgs forventning at dette vil løfte specielt kendelsernes niveau markant for basketball kampe i den bedste række i Danmark på sigt. Erfaringerne fra denne sæsons grundspil er yderst positive omkring anvendelsen af 3 dommere og det er målet at dommerniveauet skal løftes til et endnu højere niveau i den nærmeste fremtid.