Nyheder

Bears tilbage på sporet

Bakken Bears fik revancheret sæsonens første nederlag, da holdet lørdag eftermiddag slog Hørsholm 79ers med hele 95-67. Bears dominerede fra start til slut og kampen blev endeligt afgjort med et 16-0 run i tredje periode.

Banens omgivelser var til kampen klædt i Carlsbergs berømte snefnug for at markere en berømt øls comeback og på banen blev der comeback til Søren Krath, der egentlig havde indstillet karrieren, men har hjulpet holdkammeraterne med deltagelse i en række træninger.

I forhold til kampen i Svendborg i torsdags, var det et mere fokuseret Bears-hold, der var på banen. Bears kom foran 12-3 på fire minutter - alle fem startede havde allerede på det tidspunkt scoret. 79ers - ledt an af en i første periode forrygende Rasmus Stolbjerg, der scorede syv af sit holds første otte point - kom bedre med, og fik reduceret til 17-21 efter fire straffekast af Brenton Butler - i øvrigt amerikanerens eneste fire point. Andreas Jakobsen sluttede perioden af med et firepointsspil - en treer med fejl og scoring på bonusstraffekastet.

I anden periode fik Hørsholm reduceret til 25-30 efter fine aktioner af den tidligere bjørn Casper Hesseldal, der blev sit holds topscorer. Men herfra gik det galt for udeholdet. 12 point i træk til Bears og stillingen 42-25 lignede game over. Atila Kovac scorede i slutningen af anden periode sine eneste fem point og i det hele taget ramte de udenlandske spillere fra 79ers ikke deres normale niveau.

Fra en komfortabel halvlegsføring 51-33 fik 79ers bedst fat i tredje periodes indledning. Zarko Jukic satte syv hurtige point og midt i perioden var stillingen 55-47. Og herfra gik det helt galt for 79ers. 16 bjørnepoint i træk fik publikum i Vejlby-Risskov Hallen til at rejse sig op i tilfredshed med et velspillende hjemmehold. 78-49 inden sidste periode.

Kampens sidste fjerdedel blev meget lige, men spændingen var forduftet. I de sidste fire minutter fik publikum taget godt imod Kristoffer Løwenstein og comeback kid Søren Krath. De to fik - ligesom resten af hjemmeholdets spillere - scoret og Bears lukkede lørdagens kamp til sejr på 95-67.

Topscorer for Bakken Bears blev Andreas Jakobsen med 19 point, mens Chad Tomko og Nicolai Iversen scorede hhv. 17 og 15 point. For udeholdet scorede Casper Hesseldal 19 point, mens Rasmus Stolbjerg satte 14 pinde på tavlen.