Nyheder

Bears slår TFN i kamp med lav score

Den sidste kamp i 2018 i Basketligaen stod mellem Team FOG Næstved og Bakken Bears.

Hjemmeholdet havde brug for en sejr for at holde Randers Cimbria bag sig i stillingen men 2 point kunne også bringe holdet nærmere på Svendborg Rabbits der sidder på 3. pladsen i Pro A.

For Bakken Bears gjaldt det at vinde for at holde Horsens IC bag sig på 1. pladsen og få holdet top-tunet inden de næste kampe i Europa-Cupen.

Over 2000 tilskuere havde indfundet sig i Arena Næstved til kampen. Et smukt lysshow inden kampen var en perfekt start og alle glæded sig til topkampen.

Team Fog Næstved kom bedst fra start med en 4-0 føring. Den holdt dog ikke længe, så havde Bakken indhentet føringen.

Perioden var meget lige – begge hold havde problemer med at score fra distancen. Efter en scoringspause på et par minutter fra begge holds side, lykkedes det for Bakken at vinde perioden med 2 point, 13-15.

Bakken fastholder sin føring i starten af 2. periode, men så trak holdet fra til en 7 pointføring.

Team Fog Næstved fik stoppet udbygningen af Bakkens føring og halede ind på Bakken. Mod slutningen af perioden delte holdene pointene mellem sig, indtil Team Fog Næstved satte en slutspurt ind og reducerede Bakkens føring til bare 3 point til pausestillingen 35-38.

Hjemmeholdet kom bedst ud efter den store pause og det lykkedes for Team Fog Næstved at udligne Bakkens føring i starten af perioden, hvorefter holdene byttede point.

Det var en hæsblæsende start, som om tempoet var tempoet var sat i vejret. Holdene fulgtes pænt ad scoringsmæssigt, men mod slutningen af perioden trak Bakken fra en 7 pointføring.

Denne føring blev udbygget til 9 på periodens sidste skud. Nu så det svært ud for Team Fog Næstved.

Bakken kom yderligere foran i starten af 4. perikode – godt hjulpet af Team Fog Næstved, som i flere tilfælde smed bolden direkte i hænderne på Bakken-spillere. Samtidig hermed kunne Team Fog Næstved ikke score, når holdet endelig fik chancen. 4 point på 5 minutter er ikke prangende og langt fra nok mod en af af Bakkens kaliber.

Det blev lidt bedre i 2. halvdel af perioden, men indhente Bakken kunne Team Fog Næstved ikke. Bemærkelsesværdigt var det dog, at Bakken kun scorede 8 point i sidste halvdel af perioden – og alle i sidste minut.

Bakken vinder til slut med 67-79 (13-15, 22-23, 14-20, 18-21).

Topscorer for Team Fog Næstved blev Jordan Mathews med 19 point. For Bakken Bears scorede Michel Diouf og Tobuin Carberry hver 17 point.