Nyheder

Bears bringer sig foran 2-0 mod Rabbits

Publikum var mødt talstærkt frem til aftenens anden semifinale mellem Svendborg Rabbits og  Bakkens Bears og de blev vidne til en god fight af kaninerne i en flot kulisse, men dog stadig en udesejr til favoritterne fra Århus.

Inden kampen var der blevet talt om den imponerende dybde der er på årets Bakken mandskab. Skulle kaninerne kunne hamle op med favoritterne krævede det en flot holdindsats og bedre procenter fra distancen.

Hjemmeholdet var bestemt ikke heldige i dagene op til aftenens kamp. Først blev Cam Jones syg og dernæst kom Stefan Bonnau til skade i den næstsidste træning. Begge US spillere sad derfor ude – et hård slag for hjemmeholdet. Dog var der også positivt nyt i og med at Mathias Kelly var tilbage efter en lang skadespause.

Første periode var tæt og velspillet. Ligaens vel nok bedste spiller, Akoon-Purcell åbner ballet med nogle hurtige scoringer men kaninerne formår at hænge på og kommer også foran.

Så følger en kendelse der var til stor diskussion blandt hjemmeholdets fans. Det der ligner et hændeligt uheld resulterer i en overlagt fejl kaldt på Zaki, som derved samler sin tredje fejl op og må tage plads på bænken.

Anden periode byder igen på godt forsvar fra begge mandskaber. Hjemmeholdet vil gerne trække tempoet ud af kampen og Bakken vil gerne skrue det op. Harding Nana kæmper det bedste han kan og spiller igen en flot kamp med 23 point. John Williamson volder hjemmeholdet problemer med hans imponerende fysik og gode basketball evner.

Rabbits bliver ramt af en teknisk fejl til Porta der er svært uforstående overfor en albue fra Gesell som træffer Moten lige på kæben uden der bliver fløjtet angrebsfejl. Det fik igen hjemmepublikummet på af stolene.

Op og stå kom folk også hurtigt igen qua to rigtigt flotte sekvenser. Først er der Akoon-Purcell som flot dunker bolden i kurven. Angrebet efter svarer kaninerne dog igen da Darious Moten laver et rigtigt highligt spil med et flot alley-oop dunk. Flotte sekvenser og hatten af for begge spillere.

Kaninerne går til halvleg med en lille føring på 37-36.

Man håbede at hjemmeholdet kunne holde dampen oppe og blive ved med at kæmpe mod de ”stygge” bjørne i anden halvleg. Men hjemmeholdet begynder at vise træthedstegn midt i perioden og Bakken kommer op med 48-56 efter en 3’er af Lærke. En timeout får dog stoppet blødningen lidt men Rabbits er bagud med 10 inden fjerde periode.

I fjerde periode viser Bakken brede bænk sit værd og kaninerne kommer ikke tættere på en 70-76.

Det skal siges hjemmeholdet har stor ære af kampen og bestemt leverer en god indsats foran hjemmepublikummet som i aften var mødt frem i stor stil.

Kampen ender 85-70 til Bakken som nu har en 2-0 føring og hjemmebane i næste kamp som spilles skærtorsdag i Århus.

Kaninerne skal vinde for at fremtvinge en kamp 4. Ellers er serien slut og man skal vente på en bronzekamp.