Nyheder

Bakken Bears vinder fortjent over Horsens IC i DM-finale 2

HIC tog torsdag aften imod Bakken i den anden DM finale. Bakken kom efter revanche efter mandagens nederlag, og det fik de. Bakken endte med at vinde kampen 94-76.

Det var ellers HIC som kom bedst fra start. Dan Trist dominerede fra start, og Iffe Lundberg lavede lækre detaljer. Bakken virkede pressede og uden selvtillid. Efter første periode var stillingen 24-17 i HIC favør.

I anden periode gik Bakken i et zoneforsvar. Det havde HIC ufatteligt svært ved at løse. Igen og igen kom de gule til svære afslutninger, mens kampen havde skiftet karakter og nu fuldstændig var på Bakkens præmisser. Adama Darboe stemplede ind med syv point i perioden. Ved pausen var Bakken foran med 41-33.

Billedet fra anden periode fortsatte i tredje periode. Bakken havde momentum og HIC kæmpede for at følge med . Myles Mack var mest scorende for HIC, mens John Williamson viste sin store klasse for Bakken og HI havde meget svært ved at styre ham. Før de sidste ti minutter var Bakken foran med 71-58.

HIC prøvede med en sidste kraftanstrengelse at kæmpe sig tilbage i kampen og reducerede Bakkens føring til syv point. Thomas Lærke var dog kold og lukkede kampen med et par store skud.

De sidste minutter skulle bare gå og Bakken endte med at køre en forholdsvis sikker sejr hjem med cifrene 76-94 (24-17, 9-24, 25-30, 18-23).

Topscorer for Horsens IC blev Will Artino med  16 point. Devaughn Akoon-Purcell scorede 23 point for Bakken Bears.

Kamp 3 i bedst af 7 serien spilles på mandag i Aarhus.