Nyheder

Bakken Bears mod stærkt italiensk hold i FIBA Europe Cup-semifinaler

For første gang nogensinde spiller et dansk hold semifinaler i FIBA Europe Cup – første kamp er onsdag, når Bakken Bears skal forsøge at besejre sidste sæsons nummer tre i den italienske Serie A, Sidigas Scandone Avellino. Italienerne har et af Europas bedste forsvar og har kun i en af deres ni europæiske kampe lukket mere end 74 point ind.

Midt i udfordringerne i DM-semifinalerne imod Team Fog Næstved, hvor Bears har tabt de to første kampe, skal Bakken Bears i gang med endnu en semifinaleserie. Onsdag skal bjørnene spille første kamp i FIBA Europe Cup-semifinalerne på udebane imod Sidigas Scandone Avellino fra Italien.

Det er første gang et dansk hold spiller semifinaler i en europæisk turnering – ja, det er faktisk blot anden gang et dansk hold er nået forbi gruppespillene i FIBAs turneringer og dermed er part i slutspillet. Første gang var i 2004/05, hvor det også var Bakken Bears, der var med – dog blot efter et enkelt gruppespil. Semifinalepladsen er i år opnået efter samlede sejre i 1/8-finalerne over Ventspil fra Letland og i kvartfinalerne over Le Portel fra Frankrig.

Avellino er tophold i den italienske serie A, hvor holdet lige nu ligger på fjerdepladsen – efter at holdet har fået bronzemedaljer i de seneste to sæsoner. Søndag blev det til en sikker sejr på 95-72 over ligaens nummer otte Vanoli Cremona efter en kamp, hvor Avellino skød meget imponerende procenter (11/21 på treeren og 26/37 på toeren).

I den anden semifinale i FIBA Europe Cup mødes de hollandske mestre, Donar Groningen, der slog Bakken Bears ud af kvalifikationen til Basketball Champions League (BCL), og de italienske mestre, Umana Reyer Venezia, der i sidste sæson nåede Final 4 i BCL.

Kampprogram:
Kamp 1: Onsdag den 11. april kl. 20:30 Sidigas Scandone Avellino – Bakken Bears (Palasport Del Mauro)

Kamp 2: Onsdag den 18. april kl. 18:30 Bakken Bears – Sidigas Scandone Avellino (Vejlby-Risskov Hallen)

Se live transmissionen her.