Nyheder

Bakken Bears klar til semifinalerne

Det er 18. sæson i træk Bakken Bears kvalificerer sig blandt landets bedste fire hold.

Det blev en kendsgerning efter en 98-78-sejr til bjørnene i det tredje kvartfinaleopgør mod Aalborg Vikings. Dermed har Bears vundet de nødvendige tre opgør imod nordjyderne.

Første periode var helt lige. Bears bragte sig foran 8-2 og senere 15-10, inden Aalborg scorede seks point i træk - bl.a. på et af kampens to selvmål! - og var dermed tilbage i kampen. De første ti minutter sluttede 22-22. Udeholdets Hillary Haley var ustoppelig (11 point i første periode).

Bears ramte et par treere i starten af anden periode, og fik slået et lille hul. Bears bragte sig foran 35-28 efter et dunk af Chris Christoffersen. Igen formåede Aalborg at komme stærkt tilbage efter seks point af Hillary Haley og to af Joe Burton - 37-36 til Bears. Bakken Bears svarede igen med ti point i streg, hvilket dannede basis for en halvlegsføring på 53-42.

Bears havde godt fat i ligatopscorer Joey Haywood, der blot scorede to point i første halvleg (ni point i alt). Hillary Haley tog i stedet over for Vikings, og han scorede 19 af sine 31 point i første halvleg.

Bears startede anden halvleg med et 9-3 run, og så var hjemmeholdet pludselig foran 62-45. Selvom Aalborg scorede ni point i træk var kampen aldrig rigtig tæt. Bears førte 69-56 ved indgangen til sidste periode.

Brandon Penn startede fjerde periode med at score fem point af sine i alt 24, og selvom Joe Burton og resten af Aalborgholdet kæmpede imod, var det uundgåeligt at Bears ville tage sejren. Unge Sebastian Åris, der startede på banen for første gang, satte sin fjerde trepointscoring - på fire forsøg - inden han fejlede ud, og endnu yngre Jakob Ravn nåede ind og sætte Bakken Bears' sidste scoring - også en treer.

Bakken Bears er med denne tredje sejr i semifinalerne, og møder vinderen af Horsens IC- Team FOG Næstved. TFN vandt torsdag aften kamp 3, og fører nu 2-1. Sjællænderne kan afgøre serien på mandag i Næstvedhallen.

Den første semifinalekamp spilles mandag den 7. april og her har Bakken Bears hjemmebane uanset hvem modstanderen bliver.