Nyheder

Bakken Bears havde overskuddet

Med selvtilliden i orden efter 3 sejre i de sidste 4 kampe, skulle BMS/Falcon møde Bakken Bears, der i tirsdags vandt over russiske Ural Eklaterinburg, og som sidst havde slået BMS/Falcon med 20 point.  

Dagens store spørgsmål var om BMS/Falcons opadgående kurve, kombineret med Bakken Bears naturlige fokus andetsteds skulle give mulighed for et upset.

Mens BMS/Falcon var i stærkeste opstilling, havde Bakken Bears valgt at give Nicolai Iversen og Andreas Jakobsen en fri-aften, og dermed havde Bakkens træner, i modsætning til sidste kamp, valgt at stille med det store lineup. Således  startede både Chris Christoffersen og Søren Ege, mens Quincy Okolie var klar til at træde ind når det gjaldt.

Kampen blev sat igang med et højt tempo, hvor begge hold pressede helbane (hvilket fortsatte det meste af kampen). BMS/Falcon kommer dog bedst igang, inden et 0-11 run giver Bakken føringen 8-15. BMS/Falcon får svaret igen med et 15-3 run, der fører til periodens slutresultatet på23-18. Mens scoringerne var godt fordelt på begge hold, havde dommerne i særdeleshed været opmærksom på Bakken store folk, der tilsammen havde fået 5 fejl tildelt.

Nicolas Christensen og Alexander Bak får startet 2. periode  godt med henholdsvis en tre’er og 2 point, inden Bakkens Brandon Penn (2 3’ere) og Barker( 2pt) gør kampen helt lige. Holdene følges ad indtil midten af perioden, hvor Brandon Penns yderligere 2 tre’ere matches at Alexander Bak’s tre’ere og sikre straffe.  Men ved 37-38, begynder Bakken at få overtaget og går til pausen ved stilling 42-49, med fornemmelsen af at alt nu er under kontrol.

Begge hold fortsætter hel-bane presset efter pausen, mens BMS/Falcon viser at de stadigvæk har tænkt sig at være med i kampen. Med solidt forsvar, der blandt andet bød på blocks af Darbye og Thurmann, og med en stor stærk indsats tæt på kurven af Robert Thurmann, bragte BMS/Falcon sig inden for 3 po,ints af Bakken allerede 2 minutter inde i perioden.

Lige så vigtigt var at presset på Bakken kurv gav fejl til Bakken, hvor blandt andet Chris Christoffernsen fik sin 4 fejl blot 1 minut inde i perioden.  De næste 3 minutter forsøgte Bakken at trække fra igen, men BMS/Falcons Taylor Darbye var ikke til at stoppe og med hans 9 point på 70 sekunder var stillingen lige 59-59.

Den resterende del af perioden, blev der udvekslet scoringer og stilling var 65-66 til Bakken.

I sidste periode kom Bakken bedst fra start, selvom Chris Christoffersen hurtigt røg ud med sin 5. fejl. Kenny Barkers træfsikkered og BMS/Falcons manglende samme i lige denne fase af kampen gjorde at Bakken kom et par afgørende point foran i begyndelsen af perioden.

I 3. minut lykkedes det dog BMS/Falcon at komme indenfor  3 point inden Brandon Penn og Okolie svarede igen med et par dunks. 4 minutter igen var afstanden kun 5 points, men det var mere og mere klart at Bakken havde kampen under kontrol. 

Afstanden blev i de resterende minutter øget til 10 point til slutresultatet 86-96 i en højt scorende 4. periode, der viste en godt og sammenspillet Bakkenhold med meget effektive afsluttere i Brandon Penn og Kenny Barker.

Kampens topscorer for BMS/Falcon blev Taylor Darbye med 27 point (og 11 rebounds), mens Bakkens topscorer blev Brandon Penn med 29 point og 10 rebounds.  Bedste danskere spillere for BMS/Falcon var Alexander Bak og Andreas Amundsen med hver 12 point, og Thomas Lærke og Morten Sahlertz med hver 8 point for Bakken.