Nyheder

Bakken Bears danske mestre igen

I en stopfyldt Svendborg Idrætshal var Bakken Bears torsdag aften det bedste hold og de vandt fortjent mesterskabet efter en kamp, hvor hjemmeholdet igen kom skidt fra start.

Det betød, at Rabbits konstant og kampen igennem måtte bruge mange kræfter på, at kæmpe sig tilbage. Det var lige ved og næsten men ikke nok og Bakken Bears kunne igen tage guldet med hjem fra Svendborg.

Kampen endte 83-92, efter perioderne 16-26, 26-19, 19-20 og 22-27.

Finalernes MVP blev Chris Christoffersen.

Svendborg Rabbits har nu gennem de 4 kampe hjemme i Svendborg været mestre i, at komme dårligt fra start og således også i den sidste finale. Charlie Parker var helt klar fra start og gjorde ondt på kaninerne med 10 points i 1. periode, han scorede også de første 5. Kaninerne brændte de første 4 angreb og det som mange af de fremmødte fans, dem var der over 1500 af i den sidste finale, skete. Rabbits kom jammerligt ud og de 10 points som holdet var nede med efter 1. periode blev en for stor opgave i den resterende del af opgøret. Bakken Bears var klart bedst i de første 10 minutter.

Rabbits begyndte at slås mere for sagen i 2. periode og kom til flere afslutninger under kurven. De 8 points Donald Rutherford scorede i 1. blev fulgt op med yderligere 10 i 2., bl.a. en meget dyb treer hårdt presset af skudklokken i slutfasen af perioden. Ellers var det kaninerne med overtag og et run straks fra starten af perioden, 13-4 og kun nede med et enkelt point efter 5 minutter. Bakken Bears svarede igen og det var primært på flot spil fra Andreas Jakobsen med to meget sikre treerer. Svendborg kom dog godt med inden pausen og var med endnu et run denne gang 10-4, næsten helt oppe, 42-45, inden pausen. Lydtrykket var enormt fra de mange fremmødte der øjnede chancen for at kaninerne tog helt over. Svendborg var gode til at angribe kurven men spillede måske lige langsomt nok og fik ikke Bakkens store folk til at løbe tilstrækkeligt. Dog var der gode aktioner fra både Rutherford og Washington der tilsammen scorede 31 points i 1. halvleg for kaninerne.

Efter pausen og med 3. periode in mente fra kampen i Århus i mandags, håbede både alle spillerne men også de mange lokale fans, at nu ville kampen knække over til kaninernes fordel. Det skete blot ikke. Efter at Charlie Parker havde gjort meget ondt for kaninerne i 1. periode, forsvandt han helt ud af kampen i 2., men i 3. var han igen en af de afgørende faktorer hos bjørnebanden. 7 points og godt forsvarsarbejde fra Parker samt 4 gode point fra jokeren Morten Sahlertz gjorde, at bjørnene kunne følge med Mikkel Plannthin der var enmandshær for Svendborg Rabbits. Plannthin havde scorede de første 11 points for sit hold og vist høj høj klasse og Svendborg fulgte med til stillingen 61-65 inden de sidste 10 minutter. Da Adama Darboe satte sidste periodes første treer troede man taget på Svendborg Idrætscenter ville lette men så tog jokeren fra smilets by over. Morten Sahlertz’ indskiftning lige inden de sidste 10 minutter skulle vise sig, at blive en genistreg fra bakkenbænken. Sahlertz svigtede ikke og scorede 7 points i træk, kun afbrudt af en toer fra en meget varm Andreas Jakobsen der også ville være med i slutfasen som så ofte før, Da Bakken Bears rykkede fra 67-68 til 71-80, var kampen afgjort. Resten var kun kosmetik og selv om kaninerne konstant fejlede Andreas Jakobsen fordi det lige var ham der havde bolden, så hjalp det intet. Jakobsen var en af de udslagsgivende kræfter og hans 13 points i de sidste 10 minutter, de 6 for 6 på straffe, slog gulddrømmene hos kaninerne ud. Selv om Mikkel Plannthin konstant forsøgte og forsøgte og med 10 points i de sidste 10 minutter også gjorde sit, var det ikke nok.

Bakken Bears vinder fortjent den 7. finale, en serie der sjældent har været mere spændende og tæt. 

Et stort tillykke til Bakken Bears der til trods for en noget fortumlet sæson alligevel til sidste viste, at de kan når det gælder.

Kaninerne må, igen igen, nøjes med sølvmedaljer men når nederlaget kommer på afstand, kan kaninerne måske alligevel være tilfredse med udfaldet på sæsonen. Det var der vist ikke mange der havde regnet med ved sæsonstart.

Dagens kanin må siges at være Mikkel Plannthin der spillede en fremragende kamp med 24 points, Donald Rutherford scorede også 24 og hentede 9 rebounds, 15 fra Greg Washington og 7 rebounds, 13 fra Adama Darboe, 3 fra Kristoffer Gertz og 2 hver fra Rasmus Christensen og Jakob Hansen.

Hos Bakken Bears var Andreas Jakobsen den mest scorende med 24, 21 fra Charles Parker og 8 rebounds, 12 fra Morten Sahlertz, 10 fra Nicolai Iversen og 7 rebounds, 9 hver til Chris Christoffersen og Marvell Waithe, 4 til Frederik HN og 3 til Jens Jensen.