Nyheder

Årets forsvarsspiller kåret

Spillerne i Basketligaen har peget på Bakken Bears’ Michel Diouf som årets forsvarsspiller i Danmarks bedste liga 2018/19.

Den langlemmede senegaleser på 208 cm er et solidt defensivt anker for bjørnene og har haft en væsentlig rolle i holdets store succes i de europæiske kampe og kampene i ligaen.

I gennemsnit hiver Diouf 6,0 rebounds ned og præsterer som minimum 1 blocks pr. kamp. Men måske endnu mere væsentligt er det, at Michel Diouf er en af den slags spillere, der ændrer modstanderens skud på grund af sine lange arme. Den slags fremgår ikke direkte af statistikker, men ingen har lyst til at løbe ind de lange arme under kurven - og derfor har Bakken-profilen så stor værdi defensivt for sit hold.

Det er 3. gang, Michel Diouf kan lade sig hylde som årets forsvarsspiller i Basketligaen. Første gang var i 2016, og senest i 2018. Ud over æren kan Diouf glæde sig over et ur fra Festina.

I årets afstemning fik Diouf klar flest stemmer foran sine 2 holdkammerater Tyler Ongwae og Darko Jukic. Efter Bakken Bears trekløveret fulgte 3 spillere fra Horsens IC Charles Callison, Cheikh Sane og Frederik Rungby.

Prisen blev overrakt foran Michel Dioufs hjemmepublikum i Vejlby Risskov Hallen inden den 3. DM-finalen af BL`s Forretningsfører Geof Kotila.