Nyheder

Årets forsvarsspiller i BL kåret

Kollegerne i Basketligaen har peget på Bakken Bears’ Michel Diouf som årets forsvarsspiller i Danmarks bedste liga.

Den langlemmede senegaleser på 208 cm er et solidt defensivt anker for bjørnene og en meget væsentlig del af holdets succes.

I gennemsnit hiver Diouf 6,8 rebounds ned og præsterer næsten 2 blocks pr. kamp. Men måske endnu mere væsentligt er det, at Michel Diouf er en af den slags spillere, der ændrer modstanderens skud.

Den slags fremgår ikke direkte af statistikker, men ingen har lyst til at løbe ind de lange arme under kurven - og derfor har Bakken-profilen så stor værdi defensivt for sit hold. Det er også medvirkende til, at bjørnene kun indkasserer 80,5 i snit fra modstanderne. Kun finalemodstanderne fra Horsens IC tillader således færre point imod.

Det er anden gang, Michel Diouf kan lade sig hylde som årets forsvarsspiller i Basketligaen. Første gang var i 2016, mens han i sidste sæson måtte se prisen gå til Jyles Smith i en sæson, hvor Diouf var hårdt plaget af skader.

Men nu er æren tilbage hos Diouf, som udover titlen kan glæde sig over et ur fra Festina.

Prisen blev overrakt foran Michel Dioufs hjemmepublikum i Vejlby Risskov Hallen inden den 2. DM-finalen af BL`s Forretningsfører Geof Kotila.

Tidligere vindere af prisen:

2016/17 Jyles Smith, Hørsholm 79ers
2015/16 Michel Diouf, Bakken Bears
2014/15 Baye Keita, Horsens IC
2013/14 Frederik Hougaard Nielsen, Hørsholm 79ers
2012/13 Bonell Colas, Randers Cimbria
2011/12 Corin Henry, Team Fog Næstved
2010/11 Nicolai Iversen, Svendborg Rabbits