Nyheder

Jyles Smith - årets forsvarsspiller i Basketligaen

Årets Forsvarsspiller i Basketligaen

Inden startfløjtet i aftenens semifinalekamp mellem Horsens IC og SISU i Gentofte hallen, blev årets forsvarsspiller i Basketligaen kåret. Der uddeles i alt 5 individuelle priser for grundspillet og denne pris er den første der er blevet uddelt i år.

Spillerne i Basketligaen har alle lagt deres stemmer og spilleren med flest stemmer som årets forsvarsspiller i Basketligaen 2016/17 blev Jyles Smith fra Hørsholm 79ers som vandt med 18 % af stemmerne. Hvilket var 4 % flere stemmer end nr. 2 i afstemningen, Frederik Hougaard Nielsen også fra Hørsholm 79ers. 

Jyles Smith har haft en flot sæson for Hørsholm 79ers og har været en af de vigtigste spillere for holdets succes. Holdet blev i løbet af sæsonen kendt for at have det bedste forsvar i ligaen. Hørsholm 79ers var således også det hold der lukkede færrest point ind pr. kamp, modstanderne scorede i snit 77 point pr. kamp mod Hørsholm. Jyles Smith fungerede som et defensivt anker under kurven og har en stor del af æren for det flotte forsvar.

Hørsholm endte grundspillet som en flot nr. 3 i ligaen, men tabte kvartfinaleserien mod SISU 2-3. Jyles Smith snittede i grundspillet:

13.9 Point
9.0 Rebounds
1.7 Steals
1.1 blocks
19.8 Efficiency

Top 3 i afstemningen for Årets forsvarsspiller:
 

  1. Jyles Smith, Hørsholm 79ers – 18 % af stemmerne
  2. Frederik H. Nielsen, Hørholm 79ers – 14 % af stemmerne
  3. Baru Adjehi, SISU – 11 % af stemmerne

De 5 priser der bliver uddelt for præstationerne i grundspillet er følgende:
 

  • Årets Forsvarsspiller
  • Årets Unge spiller/Talent
  • Årets Træner
  • Årets Spiller
  • Årets dommer

Spillerpriserne bliver afgjort ved en hemmelig afstemningen blandt alle spillerne i Basketligaen. Årets Træner og Årets Dommer bliver afgjort af Ligaens trænere. 

Årets forsvarsspiller i Basketligaen