Nyheder

Arbejdssejr til Randers Cimbria i Søndersøhallen

Måske var det ikke så kønt, men Randers Cimbria levede op til favoritværdigheden og sled sig til en sejr i en intens og fysisk kamp ude mod Værløse BBK.

Jahmar Thorpe var ude fra kampstart med skade og Bonell Colas blev skadet undervejs, men fik alligevel sat imponerende 12 points og 6 rebounds på tavlen på kun 11 minutter i første halvleg. Antallet af fejl understregede, at kampen var fysisk. Dommertrioen var virkelig på arbejde.

Randers' sejr blev grundlagt på solidt spil under kurven i begge ender. Værløse måtte slide hårdt for sine point og havde ikke en god dag fra distancen. Værløses Kaptajn Karason satte sin første treer med 1:42 igen, og skød en for otte på ellers gode frie forsøg bag linjen. Under kurven skød Værløse 35% mod Cimbrias 58%. Forunderligt nok vinder Værløse reboundstatistikken på en stærk 2. halvleg. Coach Ty McGregor har generelt fået skruet gevaldigt op for forsvarsindsatsen i forhold til sidste sæson, hvor Randers udspillede Værløse i alle 3 opgør.

Chanan Colman havde en stille dag på kontoret, men var en stabiliserende faktor da Charlie Burgess fejlede ud 1 minut inde i 4. periode. Sammen Chris Nielsen holdt han sammen på Randers, der kunne stå imod et sent run fra Værløse. Rasmus Groesfjeld gjorde et fint indhop og viste han kan andet end at skyde treere. Joe Benjamin fyldte sin rolle ud, og lidt til, da Colas udgik med skade.

Værløses Drew Maynard fik masser af opmærksomhed fra Cimbrias aggressive forsvar og kom halvsløjt fra start med tidlige fejlproblemer og ukarakteristiske turnovers. Maynard arbejdede sig dog ind i opgøret og sluttede som bedste Værløse spiller med 21 point og 13 rebounds. Rob Woodson fik sammen med Victor Hjorth og David Nørby Knudsen matchet Randers på guardpositionen, men skulle bruge mange forsøg (4 for 20) på vej til sine 15 point. David Knudsen var anderledes effektiv og med 5 fra 10 fra gulvet, 13 points og 6 rebounds. Victor Hjorth var dejlig aggressiv i angrebet fra start af og fik trukket en fejl på et drive efter 30 sekunders spil og sat hjemmepublikummet ned på det sidste af 2 straffekast. Hjorth tjener primært sine minutter i den anden ende af banen, men bliver mere og mere en faktor i Værløses angrebsspil. Det pynter når Hjorth, Knudsen og Karason bidrager, og tager presset af Woodson og Maynard i angrebet. Emil Henningsen og Tobias Tita kom fra bænken og havde hænderne fulde mod Cimbrias højde, men Tita får alligevel 5 rebounds ned på under 10 minutter.    

Vendepunkt: Randers grundlagde sejren i anden periode, men Værløse holder via fight liv i kampen til langt ind i fjerde periode.  Adrian Philips hjørnetreer med 6 minutter tilbage til 53-68, var dog nok til at sejren ikke for alvor  kom i fare i de hektiske slutminutter.  

Randers Cimbria kunne drage hjem til Kronjylland med en sejr på 74-66 (19-16, 22-13, 17-18, 16-19).

Man of the Match: Ivan Miskovic. Næppe ligaens mest spektakulære spiller, men en god solid allround indsats gjorde  Miskovic til Værløses tougheste matchup: 16 point, 10 rebuonds, 5 assists, 4 blocks