Nyheder

Almir Zeco forlænger med SISU

SISUs bosniske Head Coach tager 2 år mere.

Efter flere måneders spekulationer står det nu fast, at Almir Zeco fortsætter med at træne SISUs basketliga-mandskab i 2 år endnu. Efter to sæsoner med stadig fremgang håber Gentofteklubben, at herreholdet i den kommende sæson kan nå et endnu bedre resultat end den fjerdeplads i grundspillet, som de endte på i 2012/2013-sæsonen.

Almir Zeco er oprindeligt uddannet tandlæge fra Sarajevo i Bosnien, hvor han bl.a. spillede 1. og 2. division hos Sarajevo og Vogosca fra 1995 til 2001. Han startede som SISUs assistentræner i 2010/2011. I sin første sæson som Head Coach førte han SISU til en femteplads i ligaen med 12–15 i vundne/tabte kampe. I den netop afsluttede sæson nåede holdet op på 17 sejre og blot 10 nederlag, og alle hold i ligaen, bortset fra Bakken Bears, blev besejret mindst én gang.

Almir Zeco: “Da jeg kom til SISU, besluttede vi at opbygge holdet og fremme nogle unge SISU-spillere. Vores mål var at forbedre os trin for trin, og jeg tror vi har gjort det godt i de sidste to sæsoner. Vi har plads til forbedringer, og jeg jeg håber at vi kan vise det i de næste to sæsoner. Det vigtigste for os nu er at holde op de fleste spillere og, med et par forstærkninger, prøve at udvikle og fastholde vores stilling blandt toppen af dansk basketball.

Det er altid svært at opbygge holdet og opnå gode resultater samtidigt. Men vores fjerde plads i ligaen, pokalsemifinaleplads og et par unge spillere med meget tid på banen viser at vi har fundet en måde at gøre begge dele. Vi har en rar gruppe spillere, og de vil allesammen spille og kæmpe for SISU.

Jeg synes ikke jeg har fuldendt mit arbejde i SISU og kunne ikke forestille mig med et andet hold lige nu. Jeg er meget glad og stolt at bliver her i SISU.”

SISU nåede ikke længere end til kvartfinalen i slutspillet, hvor de eksplosive og uimponerede oprykkere fra Randers vandt alle de tre første kampe i serien, men hvis holdet kan bibeholde sin stamme af efterhånden rutinerede og sammenspillede danske og udenlandske spillere som bl.a. Mikael Vincents Nielsen, Mike Flowers, David Harder og Mickey Dennis og supplere med et par dygtige amerikanere, burde holdet under Zecos ledelse kunne nå endnu højere op i basket-hierarkiet til efteråret.