Nyheder

Ærkerivalerne krydser klinger i finalen igen

For fjerde sæson i træk er DM-finalerne et anliggende mellem de østjyske ærkerivaler og mastodonter, Horsens IC og Bakken Bears.


I aften skrives første kapitel i finaleserien, når de to mandskaber krydser klinger i Forum Horsens i kamp 1.

Men det var lige ved og næsten, at historien om årets finaler skulle have været en anden.

Både Randers Cimbria og Team FOG Næstved bankede på finaledøren, men i sidste ende var det de finalerutinerede mandskaber, der alligevel trådte det sidste skridt ind over dørmåtten. Begge hold måtte dog bruge alle fem semifinalekampe for at booke billet.

Dermed er der lagt op til en højspændt dyst mellem to klubber, der elsker at se hinanden tabe.

I sidste sæson var det Bakken Bears, som sikrede sig DM-titlen, men inden da havde Horsens IC overraskende sikret sig to danske mesterskaber i træk i 2015 og 2016.

Horsens IC har hjemmebanefordelen i serien, efter de sikrede sig førstepladsen i grundspillet, men Bakken Bears har overhånden de to hold imellem i denne sæson.

Tre gange har bjørnene vundet (inkl. Pokalsemifinalen), mens Horsens IC står noteret for en enkelt indbyrdes sejr. I sidste sæson var billedet helt omvendt, men alligevel var det århusianerne, der sikrede sig titlen i sidste ende.

Kigger vi lidt nærmere på sæsonens tre indbyrdes opgør i Basketligaen, er det i den gule lejr Kevin Larsen, der har været den største Horsens-profil.

18,3 point, 7,3 rebounds og 4,7 assists står han noteret for i gennemsnit mod bjørnene. Så der venter Bakken-forsvaret en stor opgave i at tæmme den store og stærke landsholdsspiller under kurven.

I den anden lejr elsker Devaughn Akoon-Purcell de store kampe. Og lokalopgørene mod Horsens IC er bestemt ingen undtagelse.

Faktisk er ærkerivalerne det hold, Akoon-Purcell klarer sig allerbedst imod i Basketligaen. På bare 28 minutters spilletid i gennemsnit har han sat 24,7 point, 5,3 rebounds og 2,3 assists på tavlen mod Horsens IC i denne sæson.

I sidste sæson spillede han i de 9 indbyrdes opgør på samme høje niveau med 24,2 og 7,7 rebounds til følge.

Med andre ord - Arnel Dedic og co. har haft umådeligt svært ved at tæmme sidste sæsons MVP gennem to sæsoner.

Om de knækker koden denne gang, og om Bakken Bears kan lukke ned for Kevin Larsen, får vi svaret på i aften.

TV 2 Sport er på pletten til finaledysten, og kampen kan ses direkte med kampstart kl. 18.15.