Nyheder

79ers tabte til Team FOG Næstved

Da Hørsholm 79ers og Team Fog Næstved krydsede klinger onsdag aften i Fire Arena, blev det lige så intenst som ventet.

Gæsterne fra Sydsjælland vandt med 90-92 (21-29, 16-22, 26-15, 27-26) efter en ekstremt spændende afslutning, hvor Hørsholms Brenton Butler med få sekunder igen måtte se sine to trepointsforsøg danse forbi kurven.

79ers stillede op til kampen med et noget ramponeret hold, idet både Brenton Butler og Atila Kovac endnu ikke var kommet sig 100 procent oven på deres skader. De to spillere var dog i startopstillingen, mens 224 cm høje Dalibor Micic lå hjemme under dynen med influenza.

Team Fog Næstved havde ikke deres headcoach, Bogdan Karaicic, til rådighed, da han havde fået en spilledags karantæne efter lidt for voldsomme protester i forbindelse med Næstveds seneste kamp. I stedet stod Geoff Kotila i spidsen for sydsjællænderne.

Kampen startede i et højt tempo anført af de to mandskabers hurtige guards. De to hold fulgtes ad til stillingen 17-17, hvorefter gæsterne lavede otte point i træk. Næstved var generelt ganske varme fra trepointsdistancen, og de sluttede da også perioden med en treer af Luciano de Souza til en føring på 21-29.

I anden periode fortsatte Team Fog det gode spil og med yderligere tre treere, den sidste på periodens slutsignal, viste Luciano de Souza, at han var kommet til Fire Arena on fire. Hørsholms Daniel Mortensen var dog også godt skydende og med to treere i perioden havde han 12 point ved halvleg. Han kunne dog ikke forhindre, at Næstved gik til pause med en føring på 37-51.

I halvlegspausen må Hørsholms coach, Nemanja Jovanovic, have snakket med store forsvarsbogstaver, for 79ers lagde ud med et meget intenst forsvarsarbejde i tredje periode. Det resulterede i, at værterne kunne barbere lidt af gæsternes forspring. Næstveds Luciano de Souza var dog stadig varm, og han kunne bringe sit hold foran med 54-66 efter otte minutters spil af perioden. Det lignede en knock out til 79ers, men Daniel Mortensen og Atila Kovac tændte lyset i Hørsholm-lejren med ni hurtige point, så stillingen ved periodens afslutning var 63-66.

Da Frederik H. N. startede fjerde periode med at ramme en treer, var der for alvor tændt for flammen i Fire Arena, og for en stund overdøvede hjemmepublikummet de trommespillende og ivrigt råbende Næstved-tilhængere. Det lykkedes dog Team Fog at skabe lidt luft til 79ers, da Alex Murphy sænkede en treer til stillingen 80-88 med tre minutter igen.

Hørsholm gav ikke op og kom på 90-92 med 14 sekunder igen. En efterfølgende fejl på Næstveds Morgan Sabia førte til to straffekast, som Næstvedspilleren ikke kunne omsætte til point. Det gav Hørsholm muligheden for at sende kampen i overtid eller selv afgøre kampen med en trepointsscoring. Brenton Butler valgte at gå for treeren, men selvom det lykkedes ham at få sendt to forsøg af sted i slutsekunderne, måtte Hørsholm se sig slået med 90-92.

For 79ers betyder nederlaget, at de stadig indtager syvendepladsen med 16 point, og nu for alvor kan mærke Falcons ånde i nakken. Team Fog Næstved har nu 18 point og er på femtepladsen.

Topscorere for 79ers blev Daniel Mortensen 28, Frederik H. N. 17, Anders Schou 14, Zarko Jukic 13,  Brenton Butler 11, Atila Kovac 5 og Demetirus Philips 2 point.

Topscorere for Team Fog Næstved blev Luciano de Souza 25, Alex Murphy 25, Morgan Sabia 22, Liam Potter 8, Marius Kasiulevicius 6, Sergi Guardia 4 og Mathias Christensen 2 point.