Nyheder

79ers taber dramatisk kamp

Lørdagens kamp i Fire Arena mellem Basketligaens nummer fire, Hørsholm 79ers, og nummer tre, Randers Cimbria, var en intens og tempofyldt affære krydret med en nervepirrende afslutning.

Randers vandt kampen med 83-86 (20-17, 23-15, 16-25, 24-29) efter en, set med Hørsholmbriller, diskutabel kendelse med seks sekunder igen.

Det hele startede lige så intenst som det sluttede. Begge mandskaber gav den gas fra start af, og det var gæsterne fra Randers, der kom bedst fra start. De kom foran 2-8 anført af en særdeles velspillende Charlie Burgess, der konstant var en trussel i Randersangrebet. 79ers kom dog hurtigt tilbage igen på en del fastbreaks og sluttede første periode med to point af Daniel Mortensen og en føring på 20-17.

I anden periode stod der for alvor 79ers og ikke mindst Dalibor Micic på menukortet. Med ni point i denne fase af kampen og et hav af rebounds gjorde han sit til at Hørsholm øgede deres forspring. Højdepunktet i dette quarter var, da Zarko Jukic dunkede henover to Randersspillere, hvilket fik de 325 tilskuere i Fire Arena til at flyve op af stolene.

Med en føring på 43-32 til værterne fra Hørsholm blev tredje periode sat i gang. 79ers fortsatte det gode spil de første par minutter og kom foran 47-32. Charlie Burgess fra Randers havde dog ikke tænkt sig at lade dette fortsætte og på mindre end to minutter var værternes føring skrumpet til 48-40.

Randers fortsatte det gode spil og ikke mindst Charlie Burgess og Chris Nielsen havde for alvor åbnet op for pointposen. Burgess havde 12 point i dette quarter, og var således stærkt medvirkende til, at kronjyderne vandt perioden med 16-25.

Det var lagt op til en spændende afslutning, men for en kort stund tog Randers spændingen ud af kampen, da de med 3.44 tilbage af kampen bragte sig foran med 69-78. En sjælden Zarko Jukic-treer igangsatte et Hørsholm-run, som Casper Hesseldal og Atila Kovac gik med på. Med to minutter igen var stillingen helt lige igen, da scoretavlen viste 80-80.

79ers Atila Kovac blev ved stillingen 82-85 og seks sekunder igen fejlet uden for trepointslinien. Hørsholmbænken jublede, da de troede fejlen ville udløse tre straffekast. Dommerne mente imidlertid ikke, at Kovac var i gang med at skyde, og han fik således to straffekast på grund af holdfejl.

Atila Kovac scorede på det ene af sine to straffekast og 79ers fejlede efterfølgende Randersforwarden Patrick Nielsen, der sænkede det ene af sine to straffe. Tiden løb fra Hørsholm, og Randers kunne juble over en særdeles vigtig sejr.

Med sejren har Randers nu 16 point og befinder sig på en behagelig tredjeplads. 79ers har 10 point og ligger på en plads som nummer fire blot to point foran Næstved og Sisu.

For Hørsholm 79ers scorede Brenton Butler 21 , Zarko Jukic 19, Dalibor Micic11, Casper Hesseldal 8, Rasmus Stolbjerg 8 Frederik Hougaard Nielsen 6, Atila Kovac 5, Daniel Mortensen 3 , Anders Skou 2 point.

For Randers scorede Charlie Burgess 25, Chris Nielsen 23, Kore White 15, Jakob Wang 9, Adrian Casar 5, Mike Nielsen 4, Patrick Nielsen 3, Casper stage 2 point.