Nyheder

79ers sejrer i egen hule

Det blev lige så intenst som ventet, da Hørsholm 79ers herrer tog imod Horsens IC onsdag aften i Fire Arena.

Foran godt 300 tilskuere trak nordsjællænderne det længste strå med en sejr på 86-79 efter periodecifrene 21-21, 23-18, 18-22 og 24-18.

Til dagens kamp måtte Hørsholms headcoach, Nemanja Jovanovic, se bort fra Atila Kovac og Bojan Marinkovic. Krydret med en manglende spilletilladelse til amerikanske Demetrius Philips kunne hjemmeholdet således mønstre ni mand til opgøret, mens Horsens IC stillede op i vanlig opstilling. 

I kampens første 10 minutter så de to hold hinanden lidt an og skiftedes mere eller mindre til at score. Periodens højdepunkt var da 79ers` Zarko Jukic på en spektakulær aflevering fra Frederik H. N. dunkede bolden i kurven.

Hjemmeholdets amerikanske islæt, Brenton Butler, startede anden periode med seks hurtige point, og tilsat to point fra Daniel Mortensen bragte 79ers sig foran 29-21. Hørsholm holdt fast i afstanden til Horsens indtil stillingen 37-28, men gæsternes Skyler Bowlin og Vedran Borovcanin sørgede for en pausestilling på 44-39 til 79ers.

Efter pausen tog Hørsholm igen teten anført af en velspillende Brenton Butler, og de bragte sig foran 53-44. Den føring holdt de fast i til stillingen 60-52, hvorefter gæsternes Skyler Bowlin med en treer igangsatte et Horsenstogt på ni point i træk. Hørsholm kom dog ud af perioden med det psykologiske overtag, idet Anders Schou på periodens slutsignal puttede to point i kurven til en Hørsholmføring på 62-61.

I fjerde periode kom Hørsholm foran 75-66 på en sjælden treer fra Zarko Jukic, og efterfølgende fik Horsens en teknisk fejl, der udløste to straffekast til 79ers. Brenton Butler var sikker og gjorde det til 77-66 med fire minutter igen. Horsens forsøgte at komme tilbage i kampen, men Hørsholm formåede at holde fast i føringen og kunne strække armene i vejret med en sejr på 86-79.

Sejren til Hørsholm brød en ubehagelig stime på tre nederlag i træk i 2014, og samtidig gav den to rare point, hvilket betyder, at holdet med 16 point nu er tilbage på fjerdepladsen. For Horsens betød nederlaget et brud på en stime på fem sejre i træk. De gule har samme antal point som Hørsholm og indtager en plads som nummer fem.

For Hørsholm 79ers scorede Brenton Butler 30, Daniel Mortensen 15, Anders Schou 14, Frederik Nielsen 12, Zarko Jukic 9, Dalibor Micic 4 og Zikander Nielsen 2 point.

Hos Horsens IC scorede Skyler Bowlin 25, Vedran Borovcanin  23, Jonas Zohore 20,  Matiss Zakne 5, Frederik Rungby 4 og Daniel Friedrich 2 point.