Nyheder

79ers fightede sig til sejr

Efter et nederlag på 67-84 i den første kamp var Hørsholm 79ers mere eller mindre tvunget til en sejr i den anden kvartfinale for at holde liv i drømmen om en semifinale. Og drømmen lever i Hørsholm efter en hjemmesejr på 85-84 over Svendborg Rabbits.

Der var tæt pakket i Fire Arena, da dommertrioen gav bolden op til kvartfinalebraget mellem 79ers og Rabbits. Gæsterne fra Svendborg kom bedst fra start og bragte sig foran med 2-6, men bakket op af et medlevende hjemmepublikum kom værterne på 20-10 efter syv minutters spil. Zarko Jukic viste gode takter og unge Sikander Nielsen kom ind fra bænken og leverede solidt forsvar, rebounds og en trepointscoring.

Ved stillingen 27-22 til Hørsholm blev spillet sat i gang til anden periode. Set med Hørsholmbriller var det en famlende periodestart, idet Demetrius Philips ikke lige havde fået tørret hænderne for sved, da han skulle gribe en aflevering fra Frederik H. N. Niels Degn takkede for gaven og sænkede en treer. I løbet af perioden fik Rabbitsprofilerne, Will Paul og Antonio Porta, spillet sig varme, og de to var stærkt medvirkende til, at Svendborg kom foran 42-45 efter otte minutters spil af perioden. 79ers sluttede dog perioden bedst og via en scoring af Demetrius Philips i det sidste sekund, gik de til pause foran med 46-45.

Tredje quarter var i den første kvartfinale en skæbnesvanger fase for 79ers, der tabte perioden med 28-13. Mandag aften viste nordsjællænderne, at de havde lært lektien. De vandt tredje periode med 26-24, og var således foran med 72-69, da de to mandskaber tog fat på de afgørende 10 minutter.

79ers startede fjerde periode bedst, og efter tre et halvt minut var de foran med 78-73. Kaninernes Antonio Porta gik forrest, da Rabbits lavede et run på 11-0 i løbet af tre minutter, så de med tre minutter igen kom foran med 78-84. Det lignede en knock out til 79ers, men fem point i træk af Frederik H. N. tændte for alvor ilden i Fire Arena, og med ét minut igen viste scoretavlen 83-84. Denne stilling holdt indtil 10 sekunder før tid, hvor Hørsholm´s Atila Kovac sænkede en lang toer til 85-84. Rabbits fik en afslutning helt tæt på kurven, men Claus Magaard blev blokket af Demetrius Philips, så Sikander Nielsen i stedet kunne hive en livsvigtig rebound ned. Han sendte bolden op ad banen i håb om, at tiden ville løbe ud, men med 0,3 sekunder igen hoppede bolden ud af banen. Dette gav Rabbits en sidste chance, som Damian Ocana dog ikke havde held med.

Med sejren forlængede 79ers kvartfinaleserien, og pustet nyt liv i semifinaledrømmen. De to mandskaber krydser klinger allerede torsdag i Svendborg, når der er tip off til den tredje kvartfinale. Serien spilles bedst af fem kampe.

For 79ers scorede Brenton Butler 22, Zarko Jukic 14, Frederik Hougaard Nielsen 12, Atila Kovac 12, Daniel Mortensen 8, Demetrius Philips 6, Sikander Nielsen 6, Anders Skou 5 point.

For Rabbits scorede Will Paul 24, Antonio Porta 24, Damian Ocana 12, Johnell Smith 10, Claus Magaard 7 og Mads Bloch 2 point.

Fire starter for 79ers blev Sikander Nielsen med seks point (to treere) og fem rebounds.

For Rabbits gik Firestarter-titlen til Antonio Porta, der scorede 24 point og tog seks rebounds.