Nyheder

79ers er i semifinalerne efter sikker sejr over Svendborg Rabbits

Hørsholm 79ers sikrede sig den første semifinaleplads siden 2010 med en 90-72 sejr i fjerde kvartfinale semifinalepladsen med 3-1 i kampe over Svendborg Rabbits.

Sejren blev sikret i en forrygende kulisse foran 1051 tilskuere i Hørsholmhallen og TV2 Sports seere ude i landet, som så Hørsholm spille med følelserne udenpå tøjet.

Assistenttræner David Gomez, Jonathan Gilling og Drew Maynrd blev idømt tekniske fejl for følelsesudbrud, mens Sikander Tajik modtog en usportslig fejl. Følelserne blev heldigvis også brugt konstruktivt, nemlig til et sandt arbejdsraseri i fjerde periode, som nordsjællænderne vandt 25-12.

Indtil da havde det været en kamp, som bølgede frem og tilbage, uden nogen af holdene kunne komme afgørende foran. Da de to hold ramte fjerde periode skruede Hørsholm op for intensiteten, til dels som en reaktion på de tekniske og usportslige fejl. I stedet for at fokusere på dommerne, rettede Hørsholm opmærksomheden på rebounds og forsvar, så der blev lukket af i Svendborgs ende.

Samtidig begyndte Svendborgs stjernespiller Brandon Rozzell at se træt ud, efter Hørsholm gik aggressivt til ham de første tre perioder. De skud, Rozzell let fik i kurven de første tre perioder, begyndte at gå ved siden af. Hørsholms Jonathan Gilling forklarede efter kampen, at det var en bevidst strategi:

Vores mål med hele serien har været at gøre dem trætte, så de ikke kan mere til sidst og det bar jo frugt. Rozzell har fået nogle hug gennem hele serien, så det var fint.

Hørsholm var bagud 55-58 med 13 minutter igen, men det vendte hjemmeholdet til 77-64, da der stod fire minutter på uret. Der stod Evan Yates på otte af Hørsholms 22 point i den 9 minutters periode og det var symptomatisk for kampen, at Yates var katalysatoren. Den amerikanske centerspiller scorede 25 point og tog hele 15 rebounds.

I kampens sidste minutter forsøgte Svendborg at gentage taktikken fra kamp tre, hvor de sendte Hørsholm på straffelinjen og på den måde indhentede et 13 points forspring. Denne aften lykkedes det dog ikke, selv om Hørsholm kun ramte tre af seks straffe. I den anden ende havde Svendborg nemlig ikke held i sprøjten og Hørsholm udbyggede i stedet føringen til en sejr på 90-72.

Efter kampen sagde Hørsholms træner Rafa Monclova:

-Det er fantastisk at være blandt de bedste fire hold i Danmark. Selv om ingen troede på os i September, har spillerne arbejdet benhårdt og det her er belønningen. Jeg kan slet ikke tale, for følelserne er helt uden på tøjet, når man har slået en af de bedste klubber i dansk basketballs historie.

Hørsholm møder de forsvarende mestre i semifinalerne, der starter torsdag 31. marts i Horsens, hvorefter Hørsholm har hjemmebane mandag 4. april.