Nyheder

7 spillere fejlet ud i 3. kvartfinale mellem Rabbits og Randers

Aldrig før i Svendborg Rabbits tid i Basketligaen er holdet blevet så voldsomt bombarderet med fejl som tilfældet var i 3. kvartfinale på eget gulv.

Ikke mindre end 6 spillere fra hjemmeholdet måtte forlade gulvet før kampen var slut. Enorme frustrationer hos hjemmeholdet der tabte dels til dommerne men også til et klogere spillende Randersmandskab.

Perioderne var 20-24, 22-12, 20-28 og 12-19. Det giver et slutresultat i Randers’ favør 74-83 og nu ser semifinalerne ud til at være langt væk fra kaninerne.

Kaninerne fik sig en overraskelse inden kampstart. Dels var Randers forsinket pga. et uheld på Fynske Motorvej og kampen kom derfor først i gang med en halv times forsinkelse. Desuden var Randers uden Dee Franklin og dermed skulle kaninerne jo næsten være foran på points da Franklin scorede flittigt i sin sidste kamp i kaninhulen for en uge siden.

Begge mandskaber startede med megen intensitet og det var tydeligt at meget var på spil. Begge mandskaber var også i holdfejl efter 5 minutter og tilmed havde Charlie Burgess fået en teknisk for brok. Det var dog Randers der spillede bedst og klogest og også Kronjyderne der var foran gennem hele perioden. Man så intet til Svendborgs insidespil som de havde haft så stor succes med i de to første kampe og kaninernes opspil var alt for langsomt således blev holdet konstant presset af skudklokken.

Randers havde kampens bedste spiller i Devon Thomas der gang på gang viste fine takter og lagde points i kurven næsten som det passede ham.

Jeremiah Ingram der i de sidste tre kampe for sit hold har formået at forlade banen med 5 fejl spillede stort straks fra 2. periodes start og han scorede 6 points i træk. Rabbits foran første gang siden 7-5. Kaninerne formåede at holde Randers bag sig i hele perioden rent scoringsmæssigt. Enouma Ebinum løb ind i kaninernes 2. tekniske fejl efter cheftræner Lukas Varga allerede i 1. periode havde smagt en. Den tekniske fejl skulle vise sig at koste for Ebinum senere i kampen.

Kaninerne fik her i 2. fundet spillet ind under kurven til Jacob Enevold og det resulterede i gode points fra den store center. Det var også hjemmeholdets bedste våben for skuddene udefra fandt heller ikke i dag vejen til kurven. Scoringsprocenter på 18 på treere og 41 total samt 70 % på straffe er ikke nok til at vinde kampe i Basketligaen mod PRO A hold.

Randers var nærmest gået i stå i 2. periode og kun 12 points er ikke hverdagskost fra sådan et angrebslysten og velskydende mandskab. Måske var savnet af Franklin alligevel for stort? Hjemmeholdet havde spillet sig op og førte ved halvleg 42-36 og momentum lå alligevel i kaninhulen-dog sad mange af de fremmødte med en fornemmelse at intet var sikkert.

Halvdelen af Randers’ points i 2. periode kom fra dagens bedste spiller Devon Thomas og han viste også i 3. at han i dag ville have fordelen i serien hjem til Kronjylland. Han legede med kaninerne i dag. 10 points fra hans hånd i 3. og momentum var hurtigt forsvundet fra hjemmeholdet.

Det kan have noget at gøre med at såvel træner som spillere følte sig bortdømt af dommerne og fokus lå måske alt for meget hvor det ikke skulle. Randers spillede klogt og var gode både i forsvar og angreb. Selv om hjemmeholdet havde sin største føring, 48-41 så gav Randers ikke op. De slog igen og 6 -15 på 4 minutter ændrede igen momentum til fordel for Kronjyderne. Jacob Enevold kæmpede videre under kurven og var sammen med Derrick Wilson i dag de bedste hos kaninerne. Randers vandt helt fortjent perioden med 8 og førte med 2 inden de sidste dramatiske 10 minutter.

Fejlstatistikken sagde 19-13 inden sidste periode gik i gang. Da perioden var slut hed den statistik 32-18. Det var naturligt hjemmeholdet der følte sig mest ramt og måske med rette.

Kaninerne kom bedst fra start og Randers’ føring blev hurtigt ændret. Rabbits formåede dog kun efterfølgende at score 2 points fra det 3. til det 9. minut og kampen var dermed afgjort. Det skyldtes dels at alle kaninernes startere forlod banen med 5 fejl, dels at Randers skød 16 straffekast i 4. periodes sidste 5 minutter. Enuma Ebinum startede med at blive udvist med en usportslig fejl og da han havde en teknisk fra 1. periode var det farvel. Jeremiah Ingram forlod for 4. kamp i træk sit hold med 5 fejl. Sebastian Åris fik sit holds 3. tekniske fejl og lige efter sin 5. personlige. Mikkel Plannthin måtte i samme minut og sammen med i øvrigt Peter Møller også forlade banen. 

Randers var bedst til at bevare hovedet koldt og vinder fortjent kampen og står dermed med en kæmpe fordel på mandag i Arena Randers, hvor serien kan afgøres.

Sjældent at se men cheftræner Lukas Varga forlod banen med 1 ½ minut igen. Han kunne ikke holde til at være på bænken længere.

For hjemmeholdet scorede dagens bedste kanin, igen Derrick Wilson 20, 16 flotte points og 8 rebounds til Jacob Enevold. Ingram havde 15.

For Randers var som nævnt tidligere klart bedste spiller Devon Thomas med 25 og banens mindste spiller havde sågar også 9 rebounds heraf 4 offensive!!, Charlie Burgess havde 20 points, 16 points til Brantley Bynum og 10 rebounds, 14 points til borgmesteren.

Der venter en måske afgørende 4. kvartfinale på mandag i Randers. Taber Rabbits er sæsonen slut men vinder de spilles 5. og alt afgørende kamp på torsdag i Kaninhulen.

Foto er leveret af ”Tom Andreasen – Fotografi”.