Nyheder

5440 tilskuer ser Bears slå Rabbits

Foran 5.440 tilskuere i Jyske Bank BOXEN fik Bakken Bears en sejr på 75-73 over Svendborg Rabbits.

Kampen vil næppe blive husket for sit spil på banen, men derimod for en tilskuerrekord. Flest tilskuere i dansk basketballs historie og så endda i et elitebasketballuland som Herning er.

Det var ikke just en velspillet affære mellem sidste sæsons to pokalfinalister. Første halvleg endte 26-29 efter en omgang med utrolig mange missere. Kun Will Paul evnede at ramme kurven. Bears nåede foran 26-22, men Rabbits sluttede med at score de sidste syv point i perioden.

Rabbits run fortsætte i tredje periode, hvor de scorede periodens første syv point. Bears kunne heller ikke ramme fra straffekastlinjen - 11 missere i de første tre perioder. Bears fik reduceret lidt i slutningen af tredje periode efter Thomas Lærke scorede fem point i træk. Rabbits var foran 50-44 inden sidste periode.

Måske var det symptomatisk at Semaj Inge startede periode med at score to straffekast - i hvert fald lykkedes det Bears at score hele 31 point i sidste periode efter 44 i de første 30 minutter.

Rabbits holdt føringen til 65-39 og videre til 68-66 inden Bears fik lukket af i forsvaret. Seks point i træk inden Porta reducerede til 72-71 med en ekstremt lang trepointscoring. Rabbits fik sat Bears på straffekastlinjen, og bjørnene fik sat tre af seks straffekast, og trods en scoring af en velspillende Ivan Höger fik Bears hevet sejren i hus.

Kampens bedste spiller var Svendborgs Will Paul, der scorede 27 point og tog otte rebounds. Antonio Porto supplerede med 20 point.

Topscoreren for Bakken Bears Jonas Zohore med 14 point, mens Thomas Lærke og Nicolai Iversen scorede 12 point.

Bakken Bears fik straffekastprocenten op på 50 (17/34) og skød næsten lige så godt fra 2ere (17/35). Fra treeren skød Bears 8 for 29.