Nyheder

37 minutter i front var ikke nok for Hørsholm mod Wolfpack

Som så ofte før var Copenhagen Wolfpacks Ryan White helten til sidst i Basketligakampen mod Hørsholm 79ers onsdag aften. Den lille amerikanske troldmand scorede ti af sine 24 point de sidste tre minutter af kampen og forvandlede et truende favoritnederlag til en 81-84 sejr.

Med tre minutter igen var Hørsholm i førersædet efter en tre-points scoring af Daniel Mortensen der bragte hjemmeholdet foran 78-74, men så tog White over. Først satte han et presset tre-points skud sent i angrebet og da Hørsholm svarede igen med en tre’er fra Rob Fields gentog White kunststykket.

Der stod nu 81-80 lige under to minutter igen, og Hørsholm havde svært ved at finde kvalificerede afslutninger. Rob Fields missede et meget presset skud midt i feltet, hvorefter White scorede to point på et layup i den anden ende. Herefter var det Frederik H Nielsens tur til at skyde et presset skud for Hørsholm, som også gik ved siden af.

Hørsholm fik nu endeligt stoppet Wolfpack, men Rob Fields valgte at skyde et lidt forhastet skud med 19 sekunder tilbage og på rebounden lavede Hørsholms store spiller, Alejo Rodriguez, sin femte fejl og måtte forlade kampen.

Der var nu kun 16 sekunder igen, og Hørsholm fejlede Wolfpack for at stoppe tiden, så de kunne få bolden igen. Wolfpack var imidlertid rutinerede nok til at give bolden til White, og han satte roligt to straffekast, der gav gæsterne en føring på tre, 81-84.

I kampens sidste sekunder fik Hørsholm to tre-points skud, der kunne have udlignet og sendt kampen i forlænget spilletid, men ingen af dem var frie og ingen af dem gik i kurven, og dermed kunne Wolfpack tage en favoritsejr med tilbage til København sammen med to vigtige point i kampen om de øverste pladser i ligaen.

Det var en skuffet Hørsholmtræner, Miguel Hoyo, der efter kampen mente at det unge Hørsholmhold mangler lidt rutine:

-Det var første gang i år, vi spiller med hele holdet, fordi vi har haft mange skader, og nu er vi nødt til at lære at spille de tætte kampe. Vi tog dårlige beslutninger og glemte at aflevere bolden i ind tæt på kurven, selv om vi hele kampen havde stor succes tæt på kurven og fokuserede i stedet på at ramme tre’ere. Og så spiller Wolfpack bare bedre de sidste minutter. Vi fører kampen i 37 minutter, men det er ikke nok.

Rob Fields var topscorer for Hørsohlm med 18 point, efterfulgt at Daniel Mortensen med 15. Ryan White havde 24 point for gæsterme og Iffe Lundberg filgte op med 16.

Hørsholm spiller torsdag 5. februar på udebane mod Randers Randers Cimbria, mens Wolfpack møder Horsens IC live på TV2 Sport i Horsens mandag 2. februar.