Nyheder

3. gang lykkens gang for SISU

I en tempofyldt og intens kamp vandt SISU for første gang i denne sæson over Horsens IC.

Horsens var uden Frederik Rungby, men var ellers favoritter i dagens opgør, da de også havde mest at spille om. SISU havde inden dagens kamp allerede sikret sig fjerdepladsen, hvorimod Horsens er tæt på Bakken Bears i kampen om ligaens andenplads.

1.periode: Horsens startede også bedst ud, og lignede det hold der var mest opsatte på at få en sejr med hjem fra Kildeskovshallen. Efter knap fem minutter bringer Horsens sig foran med 8-18 og SISUs head coach Almir Zeco må tage en timeout.

Horsens kom meget let igennem SISUs forsvar, og drivede flere gang ned igennem midtzonen som gav mange åbne lay-ups og skud ude fra. SISU tog lang tid om at komme ud af starthullerne og havde mange turnovers. Damon Smith fik også meget hurtigt to fejl, og måtte side ude resten af perioden. Horsens fordelte scoringer i blandt starterne, men specielt Darko Jukic gjorde nærmest hvad han havde lyst til mod SISUs forsvar, og efter første periode er stillingen 15-32 til et meget tændt Horsens hold.

2.periode: I starten af anden periode fortsætter SISUs problemer i forsvaret, og Horsens holder føringen på mindst 15 point. Damon Smith og Mickey Dennis holder dog SISU lidt inde i kampen ved  at være aggressive i angrebet, og dermed begynder SISU at trække fejl og komme på linjen. Samtidig begynder SISU også at få lidt bedre fast i forsvaret. Horsens holder dog en solid føring og Darko Jukic har stadigvæk let ved at løse SISUs forsvar og scorer midt i perioden sit 18. Point.

Stille og roligt får SISU dog kæmpet sig tilbage i kampen, og Damon Smith spiller specielt en faktor ved at tage et par angrebsrebounds, og på et ”and-1”-spil reduceres Horsens føring til 33-41 med tre minutter tilbage af anden periode.

Mikael Vincents begynder også at træde i karakter i angrebet, og scorer SISUs sidste 4 point inden pausen, inklusiv en lang buzzer 2er, som bringer SISU helt ind i kampen igen med pausestillingen 39-43.

SISU slutter anden periode med et 20-6 run.

3.periode: SISUs Mickey Dennis starter 3.periode godt ud med at score sit 14.point men Horsens svarer hurtigt igen og holdene scorer nærmest på skift. SISU udligner for første gang siden starten af kampen til stillingen 47-47 på et flot alley-oop dunk af Damon Smith. Mickey Dennis bringer for første gang side 1.periode SISU foran med en treer til stillingen 52-53. Darko Jukic bliver dog ved med at være dominerende i Horsens angreb og Keane Thomann får også taget en masse rebounds og får scoret tæt på kurven.

Med 4 min tilbage af er stillingen helt lige til 55-55. Holdene følges ad og Skyler Bowlin får med to straffekast bragt Horsens foran med 59-61 som er stillingen efter 3. periode.

4.periode: I starten af fjerde periode er tempoet stadig intenst og der er mange hurtige scoringer frem og tilbage. Mike Flowers begynder at få tur i den for SISU og rammer to treere og sammen med et par fast break scoringer bringer det SISU foran 73-65. Darko Jukic får stoppet blødningen og får reduceret, men SISU bliver ved med at øge føringen. 

Med sin tredje treer i perioden øger Mike Flowers føringen til 11 point til SISU og SISU ser sig derfra ikke tilbage. Med 2:25 igen står det 87-74 til SISU og Horsens forsøger med et helbanepres og de får også forceret et par turnovers men kan ikke få scoret i den anden ende. Darko Jukic bliver dog ved med at producere for Horsens og når også op på hele 33 point og er kampens topscorer.

SISU ender med at vinde kampen 89-78.

Topscorer for SISU: Mickey Dennis 26, Damon Smith 22 og Mikael Vincents 14 point

Topscorer Horsens: Darko Jukic 33, Keane thomann 14 og Skyler Bowlin 10 point.

Referent: SISU MEDIA