Nyheder

3. gang er lykkens gang

Forud for lørdagens kamp havde BC Aarhus vundet begge de to holds kampe i denne sæson.

Randers var dog opsatte på at få en  sejr på trods af en skadet anfører og en kun delvis klar Chris Nielsen.

1 periode: Det var en tæt første periode, hvor det var BC Aarhus der styrede presset i spillet, og hvor Randers konstant måtte lukke hullet imellem dem og BC Aarhus. Bedste spiller for Randers var Bonell Colas der i første periode havde 8 point, men også Patrick Nielsen gjorde det godt under kurven.

1 periode sluttede 28-26 til Randers Cimbria, der i slutningen af perioden løftede tempoet og derfor kunne gå ud fra perioden med en føring på 2 point.

2 periode: Bonell Colas forsatte med at dominere i 2. periode, dog uden at komme over ringhøjde der ellers har været et af hans karakteristika i denne sæson.

Charles Funches kom for alvor i gang i 2. periode hvor han gav Bonell Colas kamp til stregen om hver en bold. Han nåede sit 17 point i slutningen af perioden, og var en af de bærende kræfter for BC Aarhus. Rasmus Søby satte en del vigtige skud i kampen fra 3’eren, og han var en af hovedårsagerne til BC Aarhus føring ved halvleg.

3 periode: Det var BC Aarhus der kom bedst ud fra pausen hvor de hurtigt udbyggede deres føring. En kombinatination af godt spil fra Randy Dezvoure og Charles Funches gav BC Aarhus overtag i kampen, men i slutningen af perioden gik luften lidt af holdet, og Randers begyndte at få fat i kampen igen.

Specielt Patrick Nielsen gjorde det godt med at boxe ud under kurven, mens Miguel Ortega og Bonell Colas fik lagt point i kurven. Randers sluttede perioden med en føring på 73-68 i en kamp der stadig var helt åben, og hvor BC Aarhus stadig var tændte på at få en sejr med hjem til Aarhus forud for deres nedrykningsspil mod Aalborg Vikings.


4 periode: De første 5 minutter af 4. periode var utrolig rodet og der blev uddelt en del fejl. Det var karakteristisk for kampen at holdende hurtigt kom i holdfejl, og derfor blev der skudt en del straffekast i kampen. Både Ronny Laier og Charles Funches fejlde ud i 4. periode, hvilket ikke ligefrem styrkede BC Aarhus, der efter 4. minutters spil begyndte at tabe moment i spillet.

Det var Randers Cimbria der løb afsted med sejren og de 2 point, hvilket også er med til at styrke holdets selvtillid frem mod slutspillet. 

Kampen endte 98-87 (28-26, 22-27, 23-15, 25-19), og på trods af den relativt sikre sejr til Randers var der en kamp der indtil midten af 4. periode kunne gå begge veje. 3. gang var lykkens gang for Randers Cimbria der endelig fik en sejr over BC Aarhus på 3. forsøg.

Topscorer Randers Cimbria: Bonell Colas 29, Miguel Ortega 15, Casper Stage 14
Topscorer BC Aarhus: Charles Funches 25, Rasmus Søby 24, Randi Dezouvre 20.

Man of the match: Bonell Colas 29 point og 16 rebounds.

Skribent: Simon Ravn
Foto: Miriam Ravn