Kommende kampe og seneste resultater

Seneste nyheder og highlights

sample

BK Amager holdt længe stand mod Bakken Bears

Træerne vokser ikke ind i himlen, men de vokser. Denne udtalelse kunne gælde for begge eftermiddagens baskethold i Amagerhallen hvor BK Amager havde besøg af Bakken Bears.

Bakken kom med tårnhøje forventninger om en walkover og Amager kom for at sælge sig så dyrt som muligt, hvilket man fik at se fra kampens start. Amager spillede bolden rundt og kom til at hav af chancer, mens de holdt Bakken i en skruestik i forsvaret. Således førte BK Amager 15-4 efter 5 min. og 22-13 efter 7 spillede minutter. Bakken kom dog stærkt ind i kampen i periodens slutning, ikke mindst i kraft af et par hurtige scoringer af anfører Morten Schlentz.

Perioden sluttede 24- 21 til BK Amager.  22 af Amagers points scoret af Jonathan Klussman (8) Rob Fields (8) og anfører Bülow (6). Bakken i karakter og anført af Ryan Ewans og Morten Schlentz gik mange forbi Amagers hårdt kæmpende spillere.

Bakken vandt anden periode 29-19 og stillingen ved halvleg var derfor 43 -50.Absolut godkendt af begge hold, hvor de store spillere fra Aarhus trak de længste strå.

Tredje periode var præget at hård fight, hvor de fysisk stærke Aarhusianere fik sat tingene lidt på plads. Perioden sluttede 26-17 i Bakkens favørikke mindst fordi  David Tinsley Efianayi Jr brillerede med 13 points. Hos BK Amager kom Linus Grøn på tavlen efter en kæmpe defensiv indsats.

Stillingen efter tredje periode 60-76 Absolut ikke den klasseforskel, man havde forventet.

4. Periode blev lidt mere ensidig. Kræfterne slap op hos Jonathan Klussman, der slet ikke kunne holde niveau i sit spil, og efterhånden gjaldt det flere af spillerne. Oscar Quackenbush kom på banen, men hans 2 points hjalp ikke meget. Bakken fik den forventede sejr, men nok ikke i den størrelse man havde regnet med.

Det hele ender med en sejr på 74-97 (24-21, 19-29, 17-26, 14-21) til Bakken Bears og især Amagers spillere har vist sig at være vokset.

Topscorer for BK Amager blev Jonathan Klussmann med 19 point. Samme antal lavede Christopher David Ortiz for Bakken Bears.

Foto er leveret af Klaus Reinhold.

EBAA overrasker i Nørrebrohallen

En cementgrå lørdag på Nørrebro kom Bakkens development hold EBAA på besøg. Altid en fornøjelse at have besøg af de drenge og der var masser af smil og kram imellem de to hold. EBAA kommer uden en sejr og ser sultne ud. Copenhagen Basketball har to wins og er klar til at forsvare hjemmebanen hvor 200 tilskuer er mødt op.

Sløj start af Copenhagen Basketball. Forsvarer hænger og ... Nadir Alston viser firmaet.  8-17 efter 5 min. EBAA er varme på skud fra distancen. Copenhagen Basketball skifter en del ud og prøver at finde rytmen. EBAAs spiller flydende. De spiller som et hold og napper rigtigt mange angrebsrebounds. 20-28 ved afslutningen af 1. quarter.

God intensitet fra starten af 2. quarter. Copenhagen Basketballs Hannibal Salomon lægger hårdt ud med 2 3’ere. 26-30 kun 2 min. inde i perioden.  EBAA bliver ved med at drille og Keane Thomann og Alston piller angrebsrebounds ned. Intensiteten er opadgående.  EBAAs guards Marius Sørensen, Anton Harbo og Liam Sørensen er yderst aktive. Frustration hos Copenhagen Basketball. Der bliver lavet dumme fejl og taget dårlige beslutninger.

EBAA kører på. 37-49 ved pausen.

Copenhagen Basketball kommer friskt fra start, men har fortsat problemer med at holde deres egen mand.  EBAA spiller med stort overblik.  Copenhagen Basketball haler langsomt ind, men er ikke helt skarpe på skudene. EBAA spiller meget på store Keane og det betaler sig. EBAA stopper Copenhagen Basketballs run og skaber igen forspring. Masser af larm og energi på EBAAs bænk. Copenhagen Basketball får stoppet blødningen. Igor Bakic reducerer til 60-65.

Der er voldsom intensitet ved indgangen til 4. quarter. EBAA med førertrøjen på. De lægger igen afstand til et svagt spillende Copenhagen Basketball. Det er som om energien og troen på egne evner er væk. EBAA foran med 14 når der er 7 min. igen. Resten af perioden fortsætter i samme dur.  Der er aldrig tvivl om udfaldet.

EBAA vinder fortjent kampen med 83-92 (20-28, 17-21, 23-16, 23-27).

Topscorer for Copenhagen Basketball blev Filip Rajovic med 20 point. For EBAA blev det Nadir Alston også med 20 point.

Kampen afgjort efter 1. halvleg i Svendborg

Dagens opgør mellem Svendborg Rabbits og EBAA var af hjemmeholdet i forvejen udråbt som en af de kampe, hvor der ovenpå en dårlig start på sæsonen, skulle tankes selvtillid.

Når modstanderen på papiret er PRO B, er det som om favoritterne rammer bedre på skuddene og i det hele taget ikke føler presset på sammen måde.

Det kunne ses på hjemmeholdet der kom ud med masser af tempo og gode beslutninger, 17-2 efter 5 minutter… hvorefter Rabbits slappede af og gik ned i tempo.

EBAA tog herefter et run, 4-18, og 1. periode sluttede 21-20. Myck Kabongo for Rabbits med 9 points og Marius Sørensen for EBAA med 10.

Straks fra 2. periodes start fandt hjemmeholdet igen ind i rytmen, 15-2 efter 4 minutter og EBAA de næste 4 minutter 3-11, basket er et spil af runs. Svendborg sluttede perioden bedst, 53-36 ved halvtid, kampen afgjort?

Efter pausen var holdene jævnbyrdige og den selvtillid hjemmeholdet havde forventet opbygget til den videre færd i ligaen forsvandt. Dels fordi Rabbits ikke fulgte gameplanen med højt tempo og koncentration dels fordi EBAA spillede fornuftigt bold. Her må man fremhæve den tidligere kanin Jonas Schaarup og hans centerkollega Keane Thomann der begge gjorde en god figur sammen med guarden Marius Sørensen og forward Nadir Alston. For Rabbits viste Myck Kabongo speed og godt spil ligesom Sidney Umude spillede en fornuftig kamp. Zack Charles var igen god både i reboundspillet men også i angrebet. Sebastian Åris forlod kampen efter 4 minutter med hans 5. fejl.

Stillingen inden de sidste 10 minutter var 75-62, flere gange i 3. havde Rabbits ført med 20. Det var kun et spørgsmål om cheftræner Varga ville vinde stort eller give spilletid til alle i dag.

Varga valgte det sidste og alle mand kom på banen men først efter især Myck Kabongo havde sikret sejren efter 4 minutter hvor stillinge var krøbet op på 93-67. Endnu et run, 8-22 og kampen sluttede uden dramatik eller spænding med +10 til hjemmeholdet, 101-91.

Topscorer i kampen Myck Kabongo med 28, Sidney Umude havde 19, Zack Charles 15, 13 til kaptajn Plannthin, 12 til Oscar Teglgaard Jørgensen.

For EBAA scorede Keane Thomann 17, Marius Sørensen havde 16, 15 til Jonas Schaarup og 11 rebounds, 12 til Nadir Alston og 10 til Liam Churchil.

Rabbits spiller igen den 12. november i Nørrebrohallen mod Copenhagen Basketball der i dag tabte til BMS Herlev Wolfpack og EBAA spiller på lørdag også mod Copenhagen Basketball på Nørrebro.

Foto er leveret af Tom Andreasen.

Sejr i lokalopgøret til Wolfpack mod Copenhagen Basketball

Onsdag aften var der lokalopgør i Basketligaen, Copenhagen Basketball var på besøg i Ballerup Super Arena hvor BMS Herlev Wolfpack var værter.

Det var en kamp om toppen i Pro B, Copenhagen var duelklare og bider fra sig for start og tager Wolfpack på sengen. Specielt Filip Rajovic har held med at trække fejl og komme straffelinien. Copenhagen kan fortjent gå til en pauseføring på 10-21.

I anden periode får BMS Herlev mere styr på det og får lukket Copenhagn ned, angrebsmæssigt er kaptajn Seilund tjekket og specielt for 3´eren får man holdt snor i Copenhagen. Wolfpack vinder 2 periode snævert med 18-15 og halvlegsføring til Copenhagen 28-36.

Der må være snakket med store bogstaver af Coach Colman i pausen, for Wolfpack kommer ud som lyn og torden i de første minutter så scoren bliver helt lige, herfra bølger føringerne frem og tilbage til de to hold med dominerende præstationer af specielt Mathias Seilund og Copenhagens Stevan Jevric. 22-14 vinder Wolfpack perioden.

Wolfpack går ind til sidste periode med en smal føring, William Asplund får taget godt fra sig i begge ender og får samlet flere rebounds, scoringer og udnyttede fint at AJ Sumbry fejlede tidligt ud. For Wolfpack må Mathias Seilund dog nævnes igen, igen, igen der ender med ikke at brænde et eneste skud i kampen og ender på 23 point.

Det hele ender med en sejr til BMS Herlev Wolfpack på 71-65 (10-21, 18-15, 22-14, 21-15).

Topscorer BMS Herlev Wolfpack: Mathias Seilund 23, Javion Blake 15, Chanan Colman 11 point

Topscorer Copenhagen Basketball: Patrick Burke 13, Stefan Jevric 13, Hannibal Solomon 13 point

HIC slår TFN klart

Det var først 2. hjemmekamp mod et Pro A mandskab, og efter HIC forventeligt havde tabt søndagens opgør mod Bakken Bears, var det et noget nervøst og usikkert hjemmepublikum, der tog imod Team Fog Næstved ledet af trænerduoen Arnel Dedic og Sergio Cubeiro, der sidste sæson stod i spidsen for hjemmeholdet.

At HIC til søndagens opgør havde stillet op uden ligaens topscorer Roberto Gallinat, der var skadet og med anfører Frederik Rungby, der skadet måtte gå ud af kampen mod Bakken Bears, gjorde ikke nervøsiteten hos hjemmepublikummet mindre.

Men begge de 2 betydningsfulde spillere for hjemmeholdet var heldigvis klar og tændte til aftenens kamp. Kampen startede nervøst, men med hjemmeholdet og dets sædvanlige aggressive forsvar, gjorde, at HIC hurtigt tilkæmpede sig et lille overtag. Begge hold ønskede bestemt ikke at overgive sig, men gik ”til stålet”, så der var fra kampstart en del tænding på. Det resulterede blandt andet i tekniske fejl til såvel hjemmeholdets Roberto Gallinat og Carlos Mateo fra Team Fog Næstved i slutningen af 1. Q. Men da 2. Q startede, var HIC i front med 23-18.

HIC fortsatte med rigtig godt forsvarsspil, og da holdet samtidig kunne sænke 3 tre-points scoringer, øgede de forspringet til 44-31, som var stillingen, da holdene gik til en velfortjent halvleg. Hos Team Fog Næstved var det som sædvanligt anføreren Carlos Mateo, der forsøgte at trække gæsterne op med de 11 points, han havde scoret efter de første 2 Q.

I 3. Q fortsatte HIC med at skyde godt udefra, og takket være 4 3-points scoringer, kunne hjemmeholdet øge føringen. I dette Q var det især veteranen Vedran Borovcanin, der trådte frem og havde da også scoret 20 points, da 3. Q var færdig. Vedran Borovcanin var her og der og alle vegne. Han spillede fremragende forsvar, reboundede flot og styrede hjemmeholdets spil i såvel forsvar som angreb. Han blev derfor også helt naturligt valgt til kampens HIC-spiller efter kampen.

Som om alt dette ikke var nok, så satte HIC trumfen på i 4. og sidste Q, hvor holdet sænkede hele 7 trepoints-scoringer! Her var det endnu engang hjemmeholdets unge komet, Bakir Serdarevic, der med 3 treere i træk satte trumf på. Han scorede i alt 11 points i kampen, og fremstår mere og mere som et lysende talent.

Det var ikke sådan, at Team Fog Næstved på noget tidspunkt lod sig gå på af hjemmeholdets flotte spil. Tvært i mod forsøgte Næstved hele tiden at matche HIC, men som hjemmeholdet spillede i dag i såvel forsvar som angreb, så var det for stor en mundfuld for gæsterne, der måtte se sig slået med 97 – 67, da slutsignalet endeligt lød.

Topscorere i kampen for Team Fog Næstved var Carlos Mateo med 19 points efterfulgt af Evan Fitzner med 18 points. Hos HIC var topscoreren Vedran Borovcanin med 20 points foran ligatopscorer Robertro Gallinat med 19 points.

I næste kamp skal HIC virkeligt op mod et stærkt hold fra Randers Cimbria.

Bears overvandt både chokstart og ærkerivaler

Bakken Bears startede topopgøret mod Horsens IC med store problemer men vendte dog skuden og endte med en overbevisende sejr på 80-63 på hjemmebane i Vejlby-Risskov Hallen.

Efter et bjørnevenligt tip-off stod der Horsens på de første fire minutter af kampen. Dog formåede gæsterne først selv at score over et minut inde i kappestriden. Da de værste nerver havde lagt sig, åbnede HIC ballet med to point. Uret viste da 8:48. Der skulle gå yderligere tre minutter, før bjørnene vågnede op til dåd. I mellemtiden forlod Thomas Lærke banen med en skade.

10-0 nåede Horsens at føre, inden Chris Ortiz endelig fik hul igennem med en 3’er. Da sagde uret 5:58. Nu blev dysten fuldstændig vendt på hovedet, og de gule gæster gik ind i præcis tre pointløse minutter. Her blev publikum blandt andet forkælet med et lækkert alley-oop fra Ryan Evans til David Efianayi til stillingen 6-10. Bears gik derefter i trepointshumør med først Ortiz og så Michel Diouf som afsendere. Dermed førte hjemmeholdet pludselig 12-10.

Horsens svarede dog igen med deres egen og første 3’er. Her stod der 2:58 på uret. Nu stjal Efianayi så fokus med to rebounds i træk. Først afsluttede han selv, og bagefter assisterede han Darko Jukic. Den nigerianske guard var dog ikke færdig. Han stod også bag en 3’er, inden Diouf lukkede første periode med endnu en 3’er til Bears. Stillingen var nu 24-18.

Anden periode kunne slet ikke leve op til den hektiske start. Faktisk blev der kun scoret 16 point i hele perioden, mens hele 42 point røg igennem ringene i første. De gode forsvarstakter blev synliggjort af stærke blocks fra især Tylor Ongwae, Ortiz og Simon Bjørnebo. Hos Horsens stod deres topscorer i kampen, Bakir Serdarevic, for en 3’er og en livline til et hold i store offensive vanskeligheder. Brandon Gilbeck missede kort efter to straffekast, men tog straks efter revanche med et kraftfuldt slam dunk. Bjørnene var dog ikke meget skarpere offensivt, men Evans sørgede alligevel for en pauseføring på 33-25.

I tredje periode blev der endelig lukket op for scoringerne. 48 point i alt. En af årsagerne var det gode, hurtige samspil, Bakken diskede op med. Block fra Evans, rebound via Efianayi, lay-up af Morten Sahlertz, 37-27. Perioden bød desværre på en skade til HIC’s Frederik Rungby, der humpede fra banen ved stillingen 41-30. Bears scorede fem point mere, inden Horsens kom på tavlen igen. Ongwae viste sig efterfølgende frem, da han fra en spids vinkel gjorde det til 52-37, hvorefter han stjal bolden og udbyggede føringen med yderligere to point. Horsens fik indhentet lidt, inden Bjørnebo sænkede en 3’er. Perioden sluttede 59-47 til Bears.

HIC indledte fjerde periode med solidt defensivt spil og en 3’er af Vedran Borovcanin. Derefter satte Evans ind med flere scoringer, og med en 3’er gjorde han det til 73-57. Kampens sidste point stod Bears for. Gæsternes Lasse Elbæk forlod kort efter en trepointsscoring banen via sin femte fejl, og Ortiz scorede sikkert på de to straffekast: 80-63.

Bakken Bears vinder dermed kampen over ærkerivalerne med hele 17 point. Lokalrivalerne manglede dog ligaens topscorer Roberto Gallinat på grund af uheld i løbet af ugen, men sejren kan der ikke pilles ved. Diouf og HIC’s Serdarevic deler topscorertitlen med 16 point hver. Borovcanin fra Horsens stod for flest rebounds med 8, mens Adama Darboe og gæsternes Otis Livingston deles om assistprisen med 7 hver.

Nu er Bears som det eneste hold i ligaen ubesejret og sidder på 12 point efter seks kampe. Dog fører Randers Cimbria med 14 point, da de har spillet otte kampe.

Næste opgave er på onsdag den 6. november kl. 20.30 i Warszawa, hvor Bakken møder Legia i FIBA Europe Cup. Næste hjemmekamp er søndag den 17. november kl. 14.00 mod Værløse Blue Hawks.

Randers Cimbria vinder 5. kamp i streg

Med 4 sejere i de sidste 4 kampe, tog Randers Cimbria imod gæsterne fra BMS Herlev Wolfpack, hvor Randers håber at kan fortsætte den flotte sejersstime i denne sæson.

BMS vinder tip-off, men forspilder chancen for at komme foran i kampen fra start af. Randers lægger ud med et højt tempo, hvor BMS ikke kan følge med. Efter 3 minutter er stillingen 10-3 til Randers. BMS får lige så stille gang i spillet, men Randers lader dem ikke få et ben til jorden i 1. periode hvor stillingen er 23-9 med 3 minutter igen. 1. periode slutter 31-17 til hjemmeholdet.

Der er blevet skruet væsentligt ned for tempoet i starten af 2. periode, men BMS formår ikke at reducere i det forspring Randers skabte i 1. periode. Med 6 minutter igen tager Randers Timeout til stillingen 38-20. Efter timeouten kommer der lidt mere gang i kampen igen. Randers får udbygget føringen til stillingen 55-30 ved halvlegspausen efter at Corey Silverstrom fra Randers let og elegant lægger bolden i kurven inden hornet yder for afslutningen på 2. periode.

3. periode starter noget kaotisk, der bliver spillere meget hårdt i begge ender, hvilket ikke  er til nogen fordel, ingen af holdene kommer til gode afslutninger, hvilket også afspejler sig på stillingen. Efter tre minutter er stillingen 57-34. BMS får lidt mere fodfæste i kampen, samtidig med at Randers slet ikke kan få spillet til virke. Med 2 minutter igen er stillingen 61-48 og gæsterne øjner et comeback. Men Randers slutter perioden bedst af og er foran med 67-50 inden de sidste 10 minutter.

Det hårde spil fortsætter i 4. periode, men Randers har i den korte pause fået tilpasset deres spil, så de ikke lader BMS spise mere af det forspring, de havde skabt sig i kampens førte 2 perioder. Stillingen er 80-56 efter 4 minutter. I de sidste minutter af kampen bliver tempoet for alvor sat op, og BMS kan ikke følge med hurtige og Randers Cimbria vinder helt fortjent kampen med 99-71.

Topscorer for Randers Cimbria blev Jonathan Jeanne med 23 point. For BMS Herlev Wolfpack scorede Javion Blake 22 point. 

Næste kamp for Randers Cimbria er den 8. november hvor holdet spiller mod Værlæse Blue Hawks på udebane. Næste gang BMS Herlev Wolfpack skal i aktion er den 6. november hvor holdet får besøg af Copenhagen Basketball.

BK Amager taber hjemme til TFN

Efter 4 nederlag ud af 4 mulige, og bevidstheden om at man skulle møde et PRO A hold, var det ikke ligefrem optimisme, der prægede Amagers trup i onsdagens kamp mod Team FOG Næstved.

Alligevel gik man frisk til sagen og efter et minuts tid sænkede anfører Christian Bülow en klokkeren svusjende treer.
Dette skulle imidlertid vise sig at blive Amagers eneste føring i kampen. Niki Novovic og Christian Terrel scorede hver 8 points for Næstved, mens Jonathan Klussmann med 6 og Louis Timms og Rob Fields med hver 4 points haltede efter. Gæsterne vinder 1. periode med 19-28.

I 2. periode overtog Næstveds Evan Fitzner førertrøjen med 12 points mens Amagers topscorer hed Aske med 3 points. TFN var klar foran med pausen med 27-59.

3. periode begyndte med et massivt pres fra Næstved. Både scoringsmæssigt og i reboundspillet var Næstved fuldstændig overlegne og på stats nøjagtigt dobbelt så gode som Amager. TFN var nærmest på criuse control og vinder perioden med 14-28 og var foram ned 46 point inden de sidste 10 minutter.

Måske slappede TFNlidt af i fjerde periode for denne var mere lige end de tre foregående. BKA kom mere med i kampen og tabte perioden med 5 point. Men det rokker i ved at TFN kunne drage hjem til Sydsjællend med en stensikker sejr på 61-112.

TFN var i alle spillets faser Amager overlegne, men det tjener Amagers herre til ros at de blev ved med at spille og kæmpe, hvilket 20 points i 4. periode også beviser.

Topscorer for BKA blev Rob Fields med 16 point. For TFN scorede Christian Terrel 23 point.

Wolfpack tæt på sensation mod Horsens IC

BMS Herlev Wolfpack mødte onsdag aften det professionelle tophold fra Horsens IC. Horsens IC er et af de bedste hold i Basketligaen igennem de sidste 10 år. Så opkomlingene fra Wolfpack skulle på en stor prøve i Herlev Hallen. Det var dog ikke til at se at toppen af Pro B mødte toppen af Pro A og budgetterne i de to klubber er milevidt fra hinanden.

Wolfpack bider fra sig fra start og specielt Javion Blake volder Horsens IC forsvaret problemer, med 3´ere og hurtige scoringer driver han Wolfpack op i gear sammen med Chanan Colman. Vel assisteret af AJ Sumbry sidder Wolfpack på det meste i første periode, dog med en velspillende Vedran Borovcanin der holder HIC inde i kampen. 1. periode ender 24-15 til Wolfpack.

I anden periode bliver der givet og taget af begge hold, specielt de store folk spiller igennem under kurven hvor af AJ Sumbry får sat et par kæmpe højdepunkter ind. For HIC er Roberto Gallinat en evig trussel og kommer flot til kurven med vigtige scoringer til HIC. Perioden ender lige og Wolfpack kan således gå til pausen 47-38.

HIC kommer som skudt ud efter pausen, der bliver lagt et massivt tryk inside hvor amerikanske Brad Gilbeck får sat flotte dunk ind, AJ Sumbry lykkes dog at trække fejl i den anden ende som får lukket ned får Gilbeck i slutningen af kampen. AJ Sumbry viser i denne perioder virkelig store højdepunkter som holder HIC på afstand og Wolfpack kan gå til 4. periode foran 2 point.

I 4 periode kommer Wolfpack ud og får lavet et solidt run der giver en føring på 6-7 point. Stiller og roligt kommer HIC dog tættere og tættere på. Da Brad Gilbeck fejles ud og Wolfpack er foran med 5 point med få sekunder tilbage ligner det en sejr. Men Horsens IC laver nogle flotte spil og tager sejren i de døende sekunder med 85-88.

Stor tak til det fremmødte publikum på en kold onsdag aften, 273 tilskuere fik sig en på opleveren og vi glæder os til at se jer alle til Basketligakamp allerede på Onsdag i Ballerup Super Arena når Copenhagen Basketball kommer på besøg.

Topscorer for BMS Herlev Wolfpack blev AJ Sumbry med 22, Javion Blake 21 og Chanan Colman 13 point.

For Horsens IC scorede  Roberto Gallinat 21 point, Vedran Borovcanin 19 og Stefan Savic 13.

Who is hot?

Stilling i Grundserien